Latvijas izlasei principiāla cīņa pret slovākietēm

09.12.2019

img_0704.jpg

Šodien pulksten 14.30 (pēc Latvijas laika) Šveices pilsētā Neišatelē notiekošajā pasaules 12. čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrā laukumā dosies Latvijas sieviešu izlase, lai mačā pret spēcīgo Slovākijas valstsvienību cīnītos par pirmo panākumu, kas varētu garantēt trešo vietu apakšgrupā. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV 7.

 

Tikai vakar galvenā trenera Jurija Fedulova vadītā Latvijas sieviešu valstsvienība aizvadīja pirmo spēli šajā finālturnīrā, mērojoties spēkiem ar vienu no pasaules TOP izlasēm – Čehijas komandu. Latvijas vienību, kurā ir veselas astoņas finālturnīra debitantes, acīmredzami iegāza starta drudzis, kurā dēļ jau pirmā perioda pirmajā pusē mūsu florbolistes nonāca iedzinējās ar 0:4, bet turpmākajā spēlēs gaitā izlieto sasmelt vairs nespēja, kapitulējot ar 2:14. Pa golam Latvijas izlases labā iemeta Paula Matisone un Annan Ankudinova, kura piedevām tika atzīta par labāko spēlētāju mūsu komandā, bet Līga Vancāne turnīru sākusi ar vienu rezultatīvu piespēli.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez.

08.12.

11.30

Latvija

Čehija

2:14

09.12.

14.30

Slovākija

Latvija

 

10.12.

20.30

Zviedrija

Latvija

 

 

Pasaules rangā Latvijas sieviešu florbola izlase šobrīd ieņem augsto piekto vietu, bet viņu šīsdienas pretinieces slovākietes ir tuvākās sekotājas – 6.vieta. Divos iepriekšējos pasaules čempionātos tieši latvietes un slovākietes dalīja piekto vietu. Pirms četriem gadiem Somijas pilsētā Tamperē pēcspēles metienu sērijā triumfēt ar 4:3 izdevās mūsu izlasei. Spēles laikā toreiz av vārtu guvumiem izcēlās Diāna Isjomina, Inga Ametere un Elīza Elizabete Bērziņa, bet pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" realizēja Gunita Kārkliņa. Savukārt pirms diviem gadiem, kad pasaules čempionāts norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, slovākietēm mačā par 5.vietu izdevās revanšēties ar 6:4. Starp latvietēm ar vārtu guvumiem toreiz izcēlās Zeltīte Bankava, Ieva Priede, Paula Matisone un Līga Garklāva. Aizpagājušajā mēnesī Latvijas un Slovākijas izlases piedalījās Sešu valstu izaicinājuma turnīrā, kas notika Polijā. Abu komandu savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti (3:3), bet tāds rezultāts labāk derēja slovākietēm, kuras kļuva par turnīra uzvarētājām, latvietes atstājot otrajā vietā. Slovākijas izlases vārtos pa bumbiņai toreiz iemeta Anna Ankudinova, Laura Gaugere un Simona Grāpēna.

 

B apakšgrupas turnīra tabula

V.

Komanda

Sp.

U.

N.

Z.

V. att.

P.

1.

Zviedrija

1

1

0

0

23:1

2

2.

Čehija

1

1

0

0

14:2

2

3.

Latvija

1

0

0

1

2:14

0

4.

Slovākija

1

0

0

1

1:23

0

 

Slovākietēm vakar bija brīvdiena, bet šo pasaules čempionāta finālturnīru viņas sāka jau aizvakar, tiekoties ar titulēto Zviedrijas izlasi. Skandināvietes izrādījās trīs gavstiesas pārākas, jo sakāva Slovākijas valstsvienību ar 23:1. Goda vārtus Slovākijas izlases labā 10.minūtē guva Mišela Sponiarova. Arī zviedrietēm vakar bija brīvdiena, bet šodien pulksten 20.30 (pēc Latvijas laika) viņas dosies laukumā, lai mērotos spēkiem ar čehietēm. Rīt, 10.decembrī, pulksten 20.30 Zviedrijas izlasei pretī stāsies Latvijas valstsvienība.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Slovākijas valstsvienību

1. maiņa: Anna Ankudinova (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Elizabete Pavlovska (A) – Evelīna Garbare (A).

2. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Inga Ametere (A) – Samanta Bērziņa (A).

3. maiņa: Līga Vancāne (U) – Džeina Eglīte (U) – Klinta Mārtiņjēkaba (U); Lība Daija Mikova (A) – Madara Adamane (A).

4. maiņa: Kristiāna Grāvīte – Māra Stapkēviča – Paula Metāla.

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Kristīne Kirilova.

 

Šo pasaules čempionāta finālturnīru Latvijas izlase sākusi B apakšgrupā, kurā tās pretinieces ir čehietes, slovākietes zviedrietes. 12. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiek no 7. līdz 15.decembrim Neišatelē. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Somija, Šveice, Polija un Vācija) un B (Zviedrija, Čehija, Latvija un Slovākija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Dānija, Norvēģija, Igaunija, Japāna) un D (Austrālija, Singapūra, Taizeme un ASV). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

IBF Falun (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

4.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

5.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

6.

Simona Grāpēna

U

Rubene

7.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

8.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

11.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

12.

Lība Daija Mikova

U/A

Rubene

13.

Paula Matisone

U

Rubene

14.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

15.

Inga Ametere

U/A

Ķekavas Bulldogs

16.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

17.

Madara Adamane

A

Rubene

18.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

19.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

20.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Izlases menedžere: Santa Kazaine

SF
JUGLASCIEMS