Latvija jau trešo reizi pēc kārtas finālturnīru sāks pret čehietēm

08.12.2019

latwwfc2019v2.jpg

Šodien pulksten 11.30 (pēc Latvijas laika) ar spēli pret Čehijas valstsvienību savu dalību Šveices pilsētā Neišatelē notiekošajā pasaules 12. čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrā sāks Latvijas izlase. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV 7.

 

Galvenā trenera Jurija Fedulova vadītā Latvijas sieviešu florbola izlase Neišatelē ieradusies ar divām vārtsardzēm, piecām aizsardzības spēlētājām un 13 uzbrucējām sastāvā. 14 florbolistes spēlē ELVI līgā, divas – 1.līgā bet četras cīnās citu valstu čempionātos - Zviedrijā, Šveicē un Somijā. Gandrīz pusei komandas jeb astoņām mūsu florbolistēm šīs ir debija pasaules čempionātu finālturnīros. Šobrīd latvietēm pieder 6.vieta pasaulē, kas tika izcīnīta pirms diviem gadiem Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Pirms tam divos finālturnīros pāc kārtas mūsu florbolistes spēja ierindoties pat 5.vietā, tāpēc arī pasaules rangā latvietēm šobrīd pieder augstā piektā pozīcija. Vēl labāk mūsu latvietēm bija veicies tikai 2007.gada pasaules čempionātā Dānijā, kur viņas spēja iekļūt pusfinālā un galarezultātā ierindojās 4.vietā.

 

Lai arī Čehijas izlase pieder pie pasaules TOP-4 valstīm (vēl arī Zviedrija, Somija un Šveice), pasaules čempionātos čehietes medaļas izcīnījušas tikai reizi – bronzu 2011.gadā Šveicē. Pirms sešiem gadiem Čehijā viņas mačā par 3.vietu ar 3:4 papildlaikā piekāpās šveicietēm, pirms četriem gadiem Tamperē bronzas mačā Čehijas florbolistēm nācās atzīt Šveices valstsvienības pārākumu ar 4:5, bet pirms diviem gadiem Bratislavā cīņā par pasaules bronzu Čehijas florbolistes zaudēja šveicietēm ar 2:3. Čehijas izlase ir vienīgā no TOP-4, kuru pasaules čempionātos izdevies uzvarēt mūsu florbolistēm – tas notika 2005.gadā Singapūrā, kur latvietes bija pārākas ar 4:3, no mūsu komandas pašreizējā sastāva tās uzvaras svinēšanā piedalījās viena spēlētāja – pieredzējusī vārtsardze Lauma Višņevska. 2007.gada pasaules čempionātā abu valstsvienību ceļi nekrustojās, bet 2009.gadā latvietes sīvā cīņā piekāpās čehietēm ar 5:7. Pēc tam abas valstsvienības tikās arī pasaules čempionātā, kas pirms sešiem gadiem notika Čehijā. Savā laukumā mājinieces apakšgrupas spēlē sagrāva mūsu komandu ar 12:1, jāpiebilst, ka vienīgais Latvijas izlases vārtu guvums tika fiksēts pēc tam, kad čehietes, neviena īpaši netraucētas, pašas ieraidīja bumbiņu savā cietoksnī.

 

Interesanti, ka arī divu iepriekšējo pasaules čempionātu finālturnīrus latvietes sāka tieši pret čehietēm. 2015.gadā Somijā Čehijas valstsvienība triumfēja ar 15:2, lai gan spēles rezultātu jau 2. minūtē pēc Ingas Ameteres metiena atklāja latvietes. Otru golu mūsu komandas labā iemeta Diāna Isjomina, tobrīd atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. Pirms diviem gadiem Slovākijā latvietes mača 8.minūtē pat atradās vadībā ar 3:0 (pa bumbiņai pretinieču vārtos raidīja Paula Matisone, Anna Ankudinova un Elīza Elizabete Bērziņa. Diemžēl arī tajā mačā mūsu florbolistēm pārsvaru noturēt neizdevās – galarezultātā tika piedzīvots zaudējums ar 3:8.

 

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs: "Komanda ir noskaņojusies labai cīņai pret čehietēm. Jau no spēles sākuma iesaistīsim trīs maiņas. Vārtus sargās pieredzējusī Lauma Višņevska. Meitenēm ir dots uzdevums darboties agresīvi, strikti ievērojot mūsu spēles plānu."

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Čehijas valstsvienību

1. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Inga Ametere (A) – Samanta Bērziņa (A).

2. maiņa: Paula Metāla (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Elizabete Pavlovska (A) – Evelīna Garbare (A).

3. maiņa: Džeina Eglīte (U) – Lība Daija Mikova (U) – Anna Ankudinova (U); Līga Vancāne (A) – Kristiāna Grāvīte (A).

4. maiņa: Madara Adamane – Māra Stapkēviča – Klinta Mārtiņjēkaba.

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Kristīne Kirilova.

 

Šo pasaules čempionāta finālturnīru Latvijas izlase sāks B apakšgrupā, kurā tās pretinieces būs ne tikai čehietes, bet arī slovākietes un titulētās zviedrietes. Vakar, finālturnīra pirmajā dienā, latvietēm bija brīvdiena, bet tagad spēles paredzētas trīs dienas pēc kārtas. Šodien pulksten 11.30 mūsu meitenes krustos nūjas ar čehietēm, rīt, 9.decembrī, pulksten 14.30 mērosies spēkiem ar slovākietēm, bet 10.decembrī pulksten 20.30 – ar titulētajām zviedrietēm. 12. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiek no 7. līdz 15.decembrim Neišatelē. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Somija, Šveice, Polija un Vācija) un B (Zviedrija, Čehija, Latvija un Slovākija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Dānija, Norvēģija, Igaunija, Japāna) un D (Austrālija, Singapūra, Taizeme un ASV). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

IBF Falun (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

4.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

5.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

6.

Simona Grāpēna

U

Rubene

7.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

8.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

11.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

12.

Lība Daija Mikova

U/A

Rubene

13.

Paula Matisone

U

Rubene

14.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

15.

Inga Ametere

U/A

Ķekavas Bulldogs

16.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

17.

Madara Adamane

A

Rubene

18.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

19.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

20.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Izlases menedžere: Santa Kazaine

SF
JUGLASCIEMS