Vīriešu 1. līgas startā pārliecinošāko uzvaru svin FBK SĀC

25.09.2019

sac_2019.jpg

Pagājušajā nedēļā ar deviņām spēlēm startēja Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs. Pārliecinošāko uzvaru guva komanda FBK SĀC, kas viesos ar 12:3 sakāva "FBK Valmiera/BSS".

 

FBK SĀC un "FBK Valmiera/BSS" mačā, kas notika Vidzemes Olimpiskajā hallē, pēc pirmā perioda Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbolistu apvienotajai komandai bija tikai divu vārtu pārsvars (3:1), pēc otrā – triju vārtu (5:2), bet pēdējā trešdaļā viesi pamatīgi sakāva valmieriešus, svinot uzvaru ar 12:3. Pa četriem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Klāvs Andersons un Dēvids Osītis, ar "hat-trick" izcēlās Jānis Boroduška, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Kārlis Ruša, kurš šoreiz bez punktiem. Par labāko starp valmieriešiem atzina vienu vārtu autoru Robertu Ploriņu.

 

"Saulkalne" viesojās pie "Talsu NSS/Zerorisk", ko uzvarēja ar 6:3. Labākā spēlētāja balvu saulkalniešu rindās saņēma vārtsargs Ēriks Jarockis, kurš atvairīja 17 no 20 pretinieku metieniem. Par labāko starp talseniekiem atzina divu vārtu autoru Marisu Bergmani. Kocēnu "Rubene-1" Cēsīs ar 9:2 sagrāva vietējo "Lekringu". Par labāko starp uzvarētājiem atzina Matīsu Celmu, kuram 4 (3+1) punkti, 4 (2+2) punkti viņa komandas biedram Dāvim Zēmelim. Labākais starp cēsniekiem – Artūrs Lazdiņš.

 

FK "Valka" savā laukumā uzņēma "Rēzeknes BJSS", ko sagrāva ar 9:3. Rezultatīvākais starp valcēniešiem ar 3 (2+1) punktiem bija Artis Kazaks, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja vārtsargs Jurģis Gartmanis, kurš tika galā ar 33 no 36 pretinieku metieniem. Rēzeknes komandā par labāko atzina Edgaru Pedānu, kurš guva vienus vārtus. "Kuldīga/KNSS" savā laukumā ar 7:1 sakāva "Bausku/SC Mēmele". Labākais starp kuldīdzniekiem bija vārtsargs Andris Eglītis, kurš atvairīja 25 no 26 metieniem. Arī Bauskas komandā par labāko atzina vārtsargu – balvu saņēma Artis Štrovalds, pa kura vārtiem tika izdarīti 45 (!) metieni.

 

"Lielvārde/Fans" viesos ļoti spraigā mačā ar 5:4 pārspēja komandu FK "Madona". Par labāko starp lielvārdiešiem atzina divu vārtu autoru Didzi Nemmi, bet rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Juris Sandis Jēgers. Madonas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Renāts Cvetkovs, kurš atvairīja 23 no 28 pretinieku metieniem. "Ķekavas Bulldogs" viesojās Jelgavā pie FK "JeNo", svinot uzvaru ar 13:7. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Ernestu Roni, kurš ar 6 (5+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Starp Jelgavas novada florbolistiem rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Aleksandrs Mahortovs, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu.

 

Tartu tikās abi Igaunijas klubi, kas spēlē mūsu 1. līgā – "EMU SK/Tartu" ar 5:11 atzina "Jogeva SK Tahe/Olivia" pārākumu. Par labāko starp uzvarētājiem atzina Sven Ūe, kurš izcēlās ar 6 (2+4) punktiem. Tartu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Sanders Magi, kuram 3 (2+1) punkti. Ļoti rezultatīva un reizē spraiga cīņa notika Grobiņas Sporta centrā, kur "Leģions/Grobi;nas SC" ar 9:8 pārspēja Rīgas "RTU/Rockets". Uzvarētāju rindās ar 6 (3+3) punktiem izcēlās Aivars Dēvics, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Tāda pati balva Rīgas komandas sastāvā tika vienu vārtu autoram Renāram Preijeram, bet rezultatīvākie bija Mārtiņš Lapsiņš ar 5 (1+4) punktiem un Artis Leinišs ar 4 (3+1) punktiem.

SF
JUGLASCIEMS