"Latvian Open 2019" sacentīsies 35 komandas

14.08.2019

lo2019w.jpg

No 21. līdz 25. augustam Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, un Kocēnu sporta namā 13. reizi norisināsies starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open", kas šoreiz pulcēs 35 komandas no sešām valstīm - Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Šveices, Igaunijas un Krievijas. Turnīra ietvaros notiks arī florbola treneru un tiesnešu semināri.

 

Arī šogad spēcīgākajā "TOP" komandu grupā startēs pārstāvji no pasaules vadošajām florbola nācijām - iepriekšējo četru sezonu Somijas čempioni "SC Classic" un viņu tautieši "Esport Oilers". Šveici pārstāvēs divpadsmitkārtējie čempioni "SV Wiler-Ersigen" un "UHC Uster", bet Zviedriju Superlīgas (SSL) klubi "Linkoping IBK" un " Vaxjo IBK". Ar titulētajiem ārzemniekiem pacīnīties centīsies arī divas ELVI florbola līgas vienības - Stalbes "SK Pārgauja" un Kocēnu "Rubene".

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas sešas komandas - "Lekrings", "Bauska", "FBK Valmiera", "Ogres Vilki" un divi Liepājas "Kurši/Ekovalis" sastāvi.

 

Sieviešu "Elite" grupā sacentīsies septiņas vienības - "Team Eesti" (Igaunija), "Rēzeknes BJSS", "FBC Spartak Moscow" (Krievija), "Rubene U18", "NND Rīga", "Rubene", "FK Ķekava" un "Saint Petersburg United" (Krievija).

 

Vīriešu "Open" grupā startēs trīspadsmit komandas, kas sadalītas trijās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Vārme", "NND Rīga", "L Odessa", "FK Kalsnava" un "LU/FS Masters", B grupā iedalītas "FBC Spartak Moscow" (Krievija), "Kuldīga", "Rubene 1", "Rēzeknes BJSS", bet C grupu veidos "FC Uragan" (Krievija), "FK Tērvete", "FBK Valmiera 1", un "FK JeNo".

 

Visās apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs.

 

Turnīra ietvaros norisināsies arī divi izglītojoši pasākumi ar starptautiski atzītu lektoru dalību - 21. un 22. augustā treneru seminārs, bet 24. augustā tiesnešu seminārs.

 

Spēļu kalendāram, protokoliem un statistikai būs iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā www.latvianopen.com. Dažādas aktualitātes tiks publicētas arī turnīra Twitter, Facebook un Instagram profilos.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 3 eiro. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas. Spēles Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas.

 

"Latvian Open 2019" ir iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Turnīru organizē biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.

SF
JUGLASCIEMS