Latvijas junioru izlasei pirmā uzvara pār šveicietēm

27.04.2019

32769251397_728c87ddb5_o.jpg

Čehijas pilsētā Homutovā notiekošajā Četru nāciju turnīrā florbolā pirmo uzvaru guvusi Latvijas U19 sieviešu izlase, kas šodien ar 5:3 pārspēja titulēto Šveices valstsvienību. Divus vārtus mūsu komandas labā guva Laura Gaugere. Līdz šim notikušajos latviešu un šveiciešu dueļos tas bija pirmais gadījums, kad panākumu svinēja Latvijas juniores.

 

Četru nāciju turnīrs Homutovā sākās jau aizvakar, kad mājinieces čehietes ar 8:3 sakāva šveicietes. Vakar Šveices izlase ar 1:8 piekāpās somietēm, bet Čehijas izlase ar 11:2 sakāva Latvijas florbolistes. Šīsdienas mačā pret latvietēm Šveices izlasei, ja tā negribēja ierindoties pēdējā vietā, derēja tikai uzvara. Protams, arī latvietes apzinājās šīs cīņas svarīgumu. Lai arī mūsu florbolistes neviens noteikti neuzskatīja par šī mača favorītēm, viņas uzskatāmi nodemonstrēja, ka cīņa sākas no rezultāta 0:0, bet viss pārējais ir pašu rokās.

 

Pirmajā periodā nevienai no komandām tā arī neizdevās pārspēt pretinieču vārtsardzi. Toties 26.minūtē iemesls gavilēm radās Latvijas juniorēm, jo Anna Ankudinova vadībā ar 1:0 izvirzīja mūsu izlasi. Tāds rezultāts bija arī pirms pēdējās trešdaļas. Pēdējā perioda pirmajā pusē pa golam iemeta Liene Leite un Laura Gaugere, panākot jau 3:0. Trešdaļas vidū savus pirmos vārtus šajā mačā guva arī šveicietes (1:3), bet jau pēc nepilnām divām minūtēm Laura Gaugere atjaunoja triju vārtu handikapu – 4:1. Galarezultātā uzvaru ar 5:3 svinēja latvietes, piektos vārtus mūsu komandas labā mača pēdējā sekundē guva Simona Grāpēna. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta vārtsardze Barbara Rabčevska.

 

Vairāk informācijas: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Barbara Rabčevska

V

FK Ķekava

2.

Simona Grāpēna

U

Rubene

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

5.

Lāsma Ēvele

A

Rubene

6.

Danute Tinkuse

U

Rubene

7.

Laura Gaugere

U

Rubene

8.

Marta Lība Zameca

U

Rubene

9.

Dārta Derupa

U

FK NND

10.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

11.

Katrīna Kate Fībiga

A

FK Ķekava

12.

Liene Leite

U

FK Ķekava

13.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

A

FK Ķekava

14.

Kristiāna Kuplā

A

Ķekavas Bulldogs

15.

Kate Meldere

A

FK Lekrings

16.

Egija Katrīne Briede

A

Rubene

17.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

18.

Luīze Raseiceva

U

FK Lekrings

19.

Linda Zunda

U

Rēzeknes BJSS

20.

Krista Ruicēna

V

FK NND

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

SF
JUGLASCIEMS