ELVI florbola līgas sievietēm bronzu izcīna "NND Rīga"

12.04.2019

img_4997.jpg

Šovakar Ķekavas sporta kompleksā notika ELVI florbola līgas sievietēm spēle par bronzas medaļām, kurā spēkojās komandas "NND Rīga" un "Ķekavas Bulldogs". Pārliecinošu uzvaru ar 12:3 guva Rīgas klubs, kas saviem trim sudraba medaļu komplektiem nu pievienoja arī bronzas kaluma godalgas.

 

"NND Rīga" Virslīgā spēlē ceturto gadu, bet visās trijās iepriekšējās sezonās pēdējo maču aizvadīja  "Arēnā Rīga", kur Superfinālā mērojās spēkiem ar titulēto Kocēnu komandu "Rubenes". Lai arī finālspēles bija vairāk vai mazāk līdzīgas, tajās vienmēr uzvarēja kocēnietes, liekot galvaspilsētas florbolistēm samierināties vien ar sudraba medaļām. Arī šosezon "NND Rīga" bija starp regulārā turnīra līderēm, līdz pēdējam brīdim pretendējot uz uzvaru tajā, bet galarezultātā ar 38 punktiem ierindojās 2. vietā, no uzvarētājām kocēnietēm atpaliekot vien par diviem punktiem. Šajā sezonā "NND Rīga" ar "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm tikās četras reizes, visos mačos svinot pārliecinošas uzvaras (15:1, 14:1, 13:2, 9:4). Pusfināla sēriju pret FK "Ķekavas" rīdzinieces sāka ar diviem zaudējumiem (4:5 PS, 3:4 ET), bet pēc tam spēja gūt divus panākumus (3:0, 4:2). Izšķirošajā mačā, kas pagājušās nedēļas nogalē notika Rīgā, uzvaru ar 6:3 svinēja un Superfinālā iekļuva "Ķekava", galvaspilsētas klubu aizsūtot uz spēli par bronzas medaļām. "Ķekavas Bulldogs", kas pagājušajā pavasarī izcīnīja bronzas godalgas, šajā sezonā tikai regulārā turnīra pašā izskaņā ar 10 punktiem nodrošināja sev 4. vietu tabulā un dalību izslēgšanas spēlēs. Pusfināla  sērijā ķekavietēm pretī stājās titulētā "Rubene", kam iekļūšanai Superfinālā vajadzēja minimālo spēļu skaitu (16:2, 12:3, 19:3).

 

Spēle par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļām notika Ķekavas sporta kompleksā, bet nosacītā mājinieču lomā bija "NND Rīga" florbolistes. Mačs sākās ar "Ķekavas Bulldogs" uzbrukumu, bet rīdzinieces drīz vien likvidēja briesmas pie saviem vārtiem un devās atbildes "vizītē". Rīgas komanda samērā ilgi apdraudēja ķekaviešu vārtus, bet šoreiz pacietība uzbrukumā tiešām attaisnojās – jau 2.minūtes vidū "NND Rīga" uzbrucēja Ieva Priede atklāja šī mača rezultātu. Tieši pirmā perioda vidū rīdziniece Ieva Dimante brīdī, kad viņa atradās pretī "Ķekavas Bulldogs" vārtiem, saņēma labu piespēli un ar spēcīgu, bet ļoti precīzu metienu otro reizi pārspēja vārtsardzi Danu Gulbi, dubultojot "NND Rīga" pārsvaru – 2:0. 12.minūtē Monika Džigure panāca jau 3:0, bet pēc tikai septiņām sekundēm iemesls gavilēm radās arī ķekavietēm, jo viņu uzbrukuma līdere Līga Vancāne pārspēja Rīgas komandas vārtsardzi Janu Filipsoni – 1:3. Vairāk panākumu "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm līdz pirmajam pārtraukumam gan nebija, kamēr viņu pretinieces guva vēl divus vārtus un atpūtā devās ar samērā komfortablu pārsvaru – 5:1. Otrajā trešdaļā Rīgas komanda guva vēl sešus vārtus, kamēr "Ķekavas Bulldogs" tikai vienus – 11:2. Pēdējā periodā vispirms ķekavietes izturēja piecu minūšu noraidījumu, bet pāc tam arvien aktīvāk sāka apdraudēt Rīgas komandas vārtus. Pašā mača galotnē atbas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, līdz ar to "NND Rīga" varēja svinēt uzvaru ar 12:3 uz priecāties par izcīnītajām bronzas medaļām.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"NND Rīga" - "Ķekavas Bulldogs" 12:3 (5:1, 6:1, 1:1)

Metienu attiecība:

54:22 (20:9; 17:7; 17:6)

Rezultatīvākās:

"NND Rīga" – Santa Torstere 5 (1+4), Inga Ametere 4 (2+2), Monika Džigure 3 (3+0), Nanna Mollere-Sorensena 2 (1+1), Ieva Priede 2 (1+1), Dārta Derupa 1 (1+0), Santa Muceniece 1 (1+0), Māra Stapkēviča 1 (1+0), Ieva Dimante 1 (1+0).

"Ķekavas Bulldogs" – Anna Mūrniece 1 (1+0), Līga Vancāne 1 (1+0), Kristiāna Grāvīte 1 (1+0).


SF
JUGLASCIEMS