"Rubene" izglābjas Bauskā un kvalificējas izslēgšanas spēlēm

16.02.2019

rubene_treps18.jpg

Kocēnu "Rubene", kas vēl pavisam nesen bija ELVI florbola līgas vīriešiem līdere, šovakar viesojās pie "Bauskas" florbolistiem. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā vēl atradās baušķenieki, bet viesi spēja saņemties, guva vēl četrus vārtus un uzvarēja ar 9:6, nodrošinot savu dalību ceturtdaļfinālā. Pa četriem rezultativitātes punktiem kocēniešu labā guva Arnijs Kuratņiks un Ritvars Bērziņš.

 

"Rubenes" un "Bauskas" pirmā riņķa mačā, kas notika Kocēnos, laukuma saimnieki piedzīvoja ļoti negaidītu zaudējumu, piekāpjoties ar 5:6. Arī šovakar atbildes mačā Kocēnu komandai, kam uzvara bija ļoti vajadzīga, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, klājās ļoti smagi. Jau 2.minūtē spēles rezultātu atklāja baušķenieks Nikita Maksurovs (1:0). Līdz pirmajam pārtraukumam ar trim goliem atbildēja kocēnieši – 3:1, divus vārtus guva Arnijs Kuratņiks, bet vēl vienus pievienoja Ingars Matisons. Otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens vārtu guvums – mājinieki samazināja rezultāta starpību (2:3). Pēdējā perioda vidū "Bauskai" izdevās izvirzīties vadībā ar 6:4. Pamatlaika pēdējo sešu minūšu laikā piecus bezatbildes vārtus guva Kocēnu komanda, kas svinēja uzvaru ar 9:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ritvars Bērziņš, kura kontā 4 (1+3) punkti. 4 (3+1) rezultativitātes punktus savāca Arnijs Kuratņiks, 3 (2+1) punkti Ingaram Matisonam, divus vārtus guva Reinis Mirkšs, bet 2 (1+1) punkti Dāvja Zēmeļa kontā. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Ģirts Laugalis, kurš izcēlās ar divām piespēlēm. Viņa komandas biedram Pēterim Zeltiņam četri goli, bet Nikitam Maksurovam 2 (1+1) punkti. Kocēnu Rubenei pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 33 punkti, kāpiens uz 4.vietu un garantēta dalība izslēgšanas spēlēs. "Bauska" cerības uz čempionāta turpinājumu bija zaudējusi jau pirms kāda laika, baušķenieki ar 13 punktiem ieņem 10.vietu.

SF
JUGLASCIEMS