Rīhimeki uz Slovākiju vedīs uzbrucēju izlasi

17.10.2018

izlase_kopa.jpg

Šovakar Latvijas vīriešu florbola izlase dosies uz Slovākijas pilsētu Prešovu, lai tur no 19. līdz 21.oktobrim piedalītos Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā. Valstvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki sastāvā iekļāvis veselus 15 uzbrucējus, kā arī trīs aizsargus un divus vārtsargus.

 

Pirms diviem gadiem Rīgā notikušā pasaules čempionāta florbolā laikā par Sešu nāciju kausa izcīņas turnīra rīkošanu vienojās Dānijas, Vācijas, Slovākijas, Norvēģijas, Polijas un Latvijas federācijas. Četru florbola lielvalstu (Somijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas) izlases pārbaudes turnīros, kā likums, izvēlas spēlēt savā starpā, tāpēc valstsvienības, kas kvalificējas ranga "otrajam ešelonam", turpmāk pirms pasaules čempionātiem aizvadīs trīs dienas ilgu turnīru, kurā spēkosies ar sava līmeņa komandām. Pirmais tāds turnīrs notika tieši pirms gada, kad arī Slovākijā par Sešu nāciju kausu sacentās sieviešu izlases.

 

Pasaules čempionāts florbolā notiks jau pēc mazāk nekā pusotrs mēneša – no 1. līdz 9.decembrim. Tas norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Latvijas izlase ir ielozēta A grupā – kopā ar Čehijas un Šveices izlasēm. Pretinieki mūsējiem ir gana nopietni, tomēr, ja salīdzina ar Somijas un Zviedrijas valstsvienībām, cīnīties ar viņiem var. Te vietā būtu atgādinājums, ka čehus mūsējie vienā no pasaules čempiponātiem spējuši uzvarēt. Ņemot vērā, ka līdz pasaules čempionātam laika atlicis pavisam maz, var uzskatīt, ja apmēram 90 % no florbolistiem, kuri brauks uz Sešu nāciju kausa izcīņas turnīru, decembra sākumā spēlēs arī Prāgā.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki komandas sastāvā iekļāvis 15 uzbrucējus, bet jāņem vērā, ka modernajā florbolā atšķirība starp aizsardzības spēlētāju un uzbrucēju praktiski ir izzudusi. Nereti par rezultatīvāko kļūst tieši aizsargs, bet katram uzbrucējam jāprot parūpēties par savu vārtu drošību. Šajā valstsvienībā modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvinjas čempionvienības "Betsafe Oxdog Ulbroka" – četri spēlētāji, Pa trim florbolistiem izsaukti no komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Lielvārde/Fat Pipe", pa diviem – no Kocēnu "Rubenes", Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS/Krauzera", bet pa vienam no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" "un Ķekavas". Jau turnīra pirmajā dienā latvieši aizvadīs abas apakšgrupas spēles – tiekoties ar poļiem un norvēģiem. Nākamajā dienā paredzēta pusfināla spēle, bet 21.oktobrī notiks spēles par vietām.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Ingars Matisons

U

Rubene

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Edžus Ceriņš

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

4.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

5.

Atis Blinds

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

6.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

7.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

8.

Toms Bitmanis

U

Talsu NSS/Krauzers

9.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

10.

Juris Gribusts

U

Lielvārde/Fat Pipe

11.

Atis Stepāns

U

Rubene

12.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

14.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

15.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

16.

Artūrs Jurševskis

A

SK Pārgauja

17.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

18.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

19.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

20.

Ivars Dišereits

V

Betsafe Oxdog Ulbroka

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS