"Valmierai" uzvara līdz finālam, "Pārgauja" - bez tiesībām zaudēt

07.04.2018

o_1c9uh3pfn1g98e7a1qr2650v071l.jpg

Kamēr ELVI florbola līgas vīriešiem finālam jau nedēļu gatavojas pašreizējā čempione "Betsafe/Ulbroka", bet Kocēnu "Rubene" gaida savu pretinieci mačā par bronzas medaļām, Stalbes "Pārgaujas" un "Valmieras" pusfināla sērija ieilgusi - 2:3. Šodien pulksten 16.00 abas komandas krustos nūjas Cēsu sporta kompleksā, spēli interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

"SK Pārgauja" – FBK "Valmiera" pulksten 16:00 Cēsīs (sērijā 2:3)
"Valmiera" līdz pusfinālam nonāca, izmantojot minimālo nepieciešamo spēļu skaitu, sērijā ar 4:0 pieveicot "Ķekavu". Savukārt Stalbes "Pārgauja" regulārā turnīra uzvarētāju "Lielvārdi/Fat Pipe" pārspēja tikai septītajā mačā, turklāt pēcspēles metienos, sērijā gūstot panākumu ar 4:3. Jau pēc divām dienām stalbieši viesos uzsāka pusfināla sēriju pret "Valmieras" florbolistiem, kuri, būdami labi atpūtušies, "Pārgauju" sakāva ar 9:1. Toties jau sērijās otrajā spēlē, kas arī notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, Stalbes komanda spēja revanšēties, svinot uzvaru ar 3:2, bet sērijā panākot izlīdzinājumu (1:1). Pagājušās nedēļas nogalē, kad sērija bija pārcēlusies uz Stalbes komandas laukumu Cēsīs, vēl vienu pārliecinošu uzvaru svinēja valmierieši (8:2), bet jau nākamajā dienā papildlaikā panākumu ar 6:5 guva "Pārgauja", sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. Pagājušās nedēļas nogalē abas sāncenses aizvadīja vienu maču - Vidzemes Olimpiskajā centrā jau pirmā perioda laikā četrus vārtus guva valmierietis Mārtiņš Broks, nodrošinot savai komandai ievērojamu pārsvaru, ko tā sekmīgi nosargāja līdz pamatlaika beigām, svinot panākumu ar 9:5 un sērijā līdz četrām uzvarām vadībā izvirzoties jau trešo reizi - 3:2.

 

Pagājušajā sezonā "Valmieras" un "Pārgaujas" ceļi izslēgšanas spēlēs krustojās mačā par bronzas medaļām. Spēlē, kas notika "Arēnā Rīga", piecas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām ar 6:5 vadībā vēl bija valmierieši, bet Stalbes komandai izdevās panākt izlīdzinājumu (6:6), pēc tam arī svinot uzvaru pagarinājumā (7:6) un pirmo reizi savas komandas vēsturē izcīnot Virslīgas medaļas. Jau šodien valmieriešiem ir iespēja revanšēties "Pārgaujai", jo viņu uzvaras gadījumā pirmās medaļas sev būs nodrošinājusi FBK "Valmierā", turklāt tikai finālspēlē, kas notiks "Arēnā Rīga", izšķirsies - tās būs sudraba vai varbūt pat zelta. Vienīgais šķērslis ceļā uz šo vēsturisko panākumu Valmieras komandas ceļā ir neprognozējamā "Pārgauja", kas šī pavasara izslēgšanas spēlēs vienu varoņdarbu jau paveikusi, ceturtdaļfināla sērijas septītajā mačā šokējot un izslēdzot regulārā turnīra uzvarētāju "Lielvārdi/Fat Pipe".

SF
JUGLASCIEMS