Līderu duelī "NND Rīga" sarūpē pirmo zaudējumu "Rubenei"

18.11.2017

nnd_karklina.jpg

Šodien Rīgā, Elektrum olimpiskajā centrā, nūjas krustoja abas ELVI līgas sievietēm līderes - vicečempione "NND Rīga" uzņēma čempioni "Rubene" (Kocēni). Negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 13:2 guva rīdzinieces, sagādājot kocēnietēm pirmo zaudējumu šajā sezonā. Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 5 (3+2) punktiem bija Santa Torstere.

 

Mājiniece "NND Rīga" pirms šīsdienas mača turnīra tabulā ieņēma otro pozīciju, jo sezonas atklāšanas spēlē atzina Kocēnu "Rubenes" pārākumu, bet pēc tam piekāpās arī Igaunijas sieviešu izlasei. Toties Kocēnu "Rubene" varēja palepoties ar perfektu sniegumu - sešas uzvaras sešās spēlēs un pirmā vieta. Līderu dueli veiksmīgi sāka laukuma saimnieces, kuras jau 2. minūtē pēc Ievas Priedes un Gunitas Kārkliņas metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Drīz vien viešņu spēlējošā trenere Zeltīte Bankava atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, atjaunojot neizšķirtu - 2:2. Pēc pirmā perioda vēl varēja domāt, ka gaidāma spraiga cīņa līdz pēdējai minūtei, jo rezultāts bija 3:2 Rīgas komandas labā. Tomēr jau otrās trešdaļas laikā viss kļuva skaidrs, jo "NND Rīgas" florbolistes guva septiņus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 10:2. Pēdējā perioda laikā mājiniecēm padevās vēl trīs precīzi metieni, pēc kuriem rīdzinieces varēja svinēt savu pārliecinošāko panākumu šosezon (13:2), bet kocēnietēm bija jāsamierinās ar pirmo zaudējumu.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Jana Filipsone, kura atvairīja 31 no 33 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā starp viņas komandas biedrenēm ar 5 (3+2) punktiem bija Santa Torstere, "hat-trick" Ievas Priedes kontā, pa trim punktiem savāca arī Gunita Kārkliņa un Paula Egle, bet pa 2 (1+1) punktiem - Alise Kazaine, Elīna Štrausa un Ieva Dimante. Par labāko starp kocēnietēm atzina abu vārtu autori Zeltīti Bankavu. "NND Rīga" pēc šīs uzvaras ar 19 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas pirmo rindiņu, apsteidzot "Rubeni", kam 18 punktu.

SF
JUGLASCIEMS