Vīriešu izlasei treniņnometne un triju nāciju turnīrs

06.09.2017

img_8832.jpg

Šovakar Kocēnos piecu dienu treniņnometni, kuras laikā paredzētas arī trīs starptautiskas spēles, sāks Latvijas vīriešu florbola valstsvienība. Tā būs mūsu izlases pirmā tikšanās ar saviem jaunajiem treneriem - somu speciālistiem Arto Rīhimeki un Pertu Kitehonku.

 

Jūlija beigās Latvijas Florbola savienības valde vīriešu izlases vadību uzticēja diviem pasaules čempionu somu zemes pārstāvjiem - par galveno treneri tika iecelts Arto Rīhimeki, bet par viņa asistentu kļuva Pertu Kitehonka. Jau augusta sākumā jaunie treneri izraudzījās 30 izlases kandidātus, lielākā daļa no kuriem jau ir ar valstsvienības spēļu pieredzi. Pēc tam izlase piedalījās starptautiskajā turnīrā "Latvian Open", kas aizpagājušajā nedēļā norisinājās Valmierā. Sacenšoties ar Somijas, Zviedrijas un Šveices labākajiem klubiem, mūsu komanda treneru Ingus Laiviņa un Aināra Juškeviča vadībā izcīnīja 4. vietu. Tajās spēlēs Rīhimeki un Kitehonka izlasi vēl nevadīja, tāpēc pirmā tikšanās ar saviem padotajiem klātienē abiem somu treneriem paredzēta šovakar Kocēnos.

 

Kocēnos Latvijas izlases spēlētāji aizvadīs piecus treniņus, pirmais no kuriem notiks jau šovakar. Tomēr galvenais notikums, protams, būs trīs spēles ar citu valstu izlasēm. Pirmā spēle ar Latvijas valstsvienības piedalīšanos paredzēta jau rīt, 7. septembrī, kad latvieši krustos nūjas ar Somijas U23 vīriešu izlasi. Mača sākums pulksten 20.00. No 8. līdz 10. septembrim turpat Kocēnos norisinās triju nāciju turnīrs, kurā Latvijas izlase sacentīsies ar jau pieminētajiem somiem, kā arī ar Igaunijas valstsvienību. Piektdien, 8. septembrī savā starpā tiksies igauņi un somi, mača sākums pulksten 17.00. Sestdien, 9. septembrī, pulksten 20.00 notiks spēle starp Latvijas vīriešu izlasi un Somijas U23 vīriešu izlasi, bet svētdien, 10. septembrī, pulksten 14.00 spēkiem mērosies Latvijas un Igaunijas valstsvienības.

 

Jāpiebilst, ka setsdien un svētdien Kocēnu sporta namā notiks vēl pa vienai starptautiskai spēlei. 9. septembrī pulksten 17.00 ar Igaunijas vīriešu izlasi tiksies Kocēnu komanda "Rubene", bet 10. septembrī pulksten 11.00 Somijas U23 izlasei pretī stāsies Latvijas klubu izlase. Šo Latvijas komandu veidos pa vienam spēlētāju pieciniekam no Virslīgas komandām "Betsafe/Ulbroka", "Rubene" (Kocēni), "SK Pārgauja" (Stalbe) un "Lekrings" (Cēsis), vārtus sargās kocēnietis Roberts Trepšs un stalbietis Renārs Arājs. 

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm - 2,00 EUR.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki uz nometni un triju nāciju turnīru uzaicinājis 25 florbolistus - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus. Starp uzaicinātajiem ir arī četri "leģionāri", kuri spēlē augsta līmeņa ārzemju klubos - Morics Krūmiņš (Somija), Jānis Rajeckis (Šveice), Andris Rajeckis (Šveice) un Artūrs Jurševskis (Čehija). Vēl divi bijušie "ārzemnieki" - Artis Raitums (Somija) un Toms Bitmanis (Zviedrija) - šonedēļ nokārtojuši pāreju, lai jauno sezonu varētu sākt florbola klubā "Talsi".

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

1.

Jānis Rajeckis

A

2.

Artūrs Jurševskis

A

3.

Artis Savins

A

4.

Gatis Liepiņš

A

5.

Ivo Balodis

A

6.

Kārlis Jānis Petrovskis

A

7.

Morics Krūmiņš

A

8.

Gvido Lauga

U

9.

Toms Akmeņlauks

U

10.

Andris Rajeckis

U

    11.

Artis Raitums

U

12.

Pēteris Trekše

U

13.

Toms Bitmanis

U

14.

Mārtiņš Broks

U

15.

Atis Blinds

U

16.

Juris Gribusts

U

17.

Rolands Kovaļevskis

U

18.

Edžus Ceriņš

U

19.

Atis Stepāns

U

20.

Jānis Ragovskis

U

21.

Kristers Eglītis

U

22.

Mihails Kostusevs

U

23.

Kaspars Šķēls

U

24.

Jānis Salcevičs

V

25.

Agris Rogainis

V

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS