Latvijas izlase turnīru "Latvian Open 2017" noslēdz 4. vietā

28.08.2017

img_7054.jpg

Starptautisko florbola turnīru "Latvian Open 2017" TOP grupas ceturtajā vietā noslēdza Latvijas vīriešu izlase, kas izšķirošajā mačā tikai pagarinājumā ar 6:7 piekāpās Somijas klubam "Nokian KrP", kurā spēlē mūsu valstsvienības kandidāts Morics Krūmiņš. Par labāko spēlētāju Latvijas komandā atzina kapteini Arti Raitumu, kurš izcēlās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem.

 

Jau pirmā perioda vidū Latvijas florbolisti bija nonākuši iedzinējos ar 0:2, bet 17. minūtē Edžus Ceriņš vienus vārtus atguva - 1:2. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - Pēteris Trekše atjaunoja neizšķirtu rezultātu (2:2). 43. minūtē Artis Raitums ar precīzu metienu pirmo reizi vadībā izvirzīja Latvijas izlasi - 3:2. 48. minūtē nu jau somi atjaunoja neizšķirtu (3:3), bet drīz pēc tam divus vārtus pēc kārtas guva mūsu florbolisti - pēc Mihaila Kostuseva un Arta Raituma metieniem Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 5:3. Diemžēl šo pārsvaru latviešiem neizdevās nosargāt. Viesi iemeta trīs golus pēc kārtas, minūti pirms pamatlaika beigām izvirzoties vadībā ar 6:5. Mūsu komanda nekavējoties nomainīja vārtsargu Jānis Salceviču pret sesto laukuma spēlētāju. Risks attaisnojās - nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Pēteris Trekše - 6:6. Diemžēl papildlaikā veiksme nebija mūsējo pusē - jau pēc pusotras minūtes somi guva uzvaras vārtus (7:6) un varēja gavilēt par izcīnīto trešo vietu.

 

Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma Artis Raitums, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus golus iemeta Pēteris Trekše, 2 (1+1) punkti Mihaila Kostuseva kontā, bet Juris Gribusts izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

 

Par TOP grupas uzvarētāju kļuva Somijas klubs "SC Classic", kas aizraujošā finālcīņā tikai pēcspēles metienos ar 8:7 pārspēja zviedru komanda "Storvreta". Finālspēli daudz labāk sāka Zviedrijas florbolisti, kuri pirmā perioda laikā ieguva it kā pārliecinošu pārsvaru - 3:0. Tā gan nedomāja somi, kuri otrās trešdaļas vidū ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā ar 4:3. Pirms trešā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts - 4:4.

 

Pēdējo trešdaļu lieliski sāka "SC Classic", ātri vien gūstot divus vārtus - 6:4. "Storvrete" florbolisti sāka veiksmīgu pakaļdzīšanos, 56. minūtē pat izvirzoties vadībā ar 7:6. Tagad jau somiem bija jāatspēlējas, to viņi arī darīja, pēc 26 sekundēm atjaunojot neizšķirtu - 7:7. Ne spēles pamatlaikā, ne pagarinājumā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienos veiksme bija somu pusē - "SC Classic" varēja svinēt uzvaru ar 8:7 un atgriezties mājās ar kausu par pirmo vietu.

 

TOP grupas simboliskā izlase

 Vārtsargs: Jānis Salcevičs (Latvija);

Aizsargi: Tobiass Gustavsons (Storvreta IBK), Janne Lamminens (SC Classic);

Uzbrucēji: Kaspers Ficners (Esport Oilers), Henrijs Johansons (Nokian KrP), Anjo Urners (UHC Uster).

 

Vīriešu komanda "Rubene" līdz šim vēl nekad nebija izcīnījusi uzvaru pašu rīkotā turnīra Elites grupā. Ar vienpadsmito piegājienu kocēniešiem tas beidzot izdevās, finālspēlē ar 3:1 pārspējot "Ķekavu". Kausu par trešo vietu saņēma Stalbes "SK Pārgauja", kas izšķirošajā mačā ar 3:2 pārspēja pagājušā gada uzvarētāju "FBK Valmiera".

 

Vīriešu Elites grupas simboliskā izlase

 Vārtsargs: Jānis Bramanis (Ķekava);

Aizsargi: Juris Zilberts (Rubene), Dinārs Vaitaitis (Ķekava);

Uzbrucēji: Oskars Balodis (SK Pārgauja), Reinis Mirkšs (Rubene), Arnijs Kuratņiks (FBK Valmiera).

 

Sieviešu Elites grupas finālā Kocēnu "Rubenei" pretī stājās Rīgas FK "NND". Pārākas izrādījās kocēnietes, kuras uzvarēja ar 2:0. Trešo vietu izcīnīja komanda "Rīgas Lauvas", kas ar 2:1 pieveica Igaunijas klubu "EMU SK".

 

Sieviešu Elites grupas simboliskā izlase

Vārtsardze: Kristīne Kirilova (Rīgas Lauvas);

Aizsardzes: Margita Kērutaja (EMU SK), Elizabete Pavlovska (Rubene);

Uzbrucējas: Paula Egle (FK NND), Laura Gaugere (Rubene), Santa Torstere (FK NND).

 

Vīriešu Open grupā 1 kausu par pirmo vietu izcīnīja FK "Irlava/Avant", kas finālā ar 4:3 uzveica Rīgas "LU/Masters". Trešo vietu uz goda pjedestāla ieņēma "FBK Valmiera - 2", kas pārspēja Krievijas "FC Uragan".

 

Vīriešu Open 1 grupas simboliskā izlase

 Vārtsargs: Kristaps Bukbārdis (LU/FS Masters);

Aizsargi: Uldis Purvišķis-Priede (FK Irlava/Avant), Ulvis Mētra (LU/FS Masters);

Uzbrucēji: Renārs Austrums (FK Irlava/Avant), Emīls Birķis (LU/FS Masters), Elvijs Beikmanis (FBK Valmiera 2).

 

Vīriešu Open grupā 2 triumfēja komanda "FK JeNo - 2", kas finālspēlē ar 4:2 pārspēja Rīgas "NUJAS.LV". Kausu par trešo vietu ieguva "FK Vārme", kas ar 5:4 bija pārāka par "Farm Dumperi.lv Club".

 

Vīriešu Open 2 grupas simboliskā izlase

Vārtsargs: Gustavs Plūme (FK Vārme);

Aizsargi: Pauls Erenbots (Farm Dumperi.lv Club), Artis Urbanovičs (FK Vārme);

Uzbrucēji: Adrians Mihailovs (NUJAS.LV), Mārtiņš Mickevičs (FK JeNo-2), Daniels Anis (NUJAS.LV).

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā.

 

Izmantotie resursi:

wwwlatvianopen.com

SF
JUGLASCIEMS