Vīriešu florbola izlasi trenēs somi Rīhimeki un Kitehonka

27.07.2017

latvia-m-coaches.jpg

Šodien notika Latvijas Florbola savienības valdes sēde, kurā tika izraudzīti vīriešu florbola izlases jaunie treneri. Par valstsvienības galveno treneri apstiprināts soms Arto Rīhimeki, bet viņa asistents būs tautietis Pertu Kitehonka.

 

Par Latvijas vīriešu izlases galveno treneri izraudzītais Arto Rīhimeki dzimis 1974.gadā. Rīhimeki pats bijis Somijas Elites līgas spēlētājs vairāku klubu sastāvā, viņa lielākais sasniegums - vicečempiona tituls, kas izcīnīts 1995.gadā. Kopš 2004. gada A.Rīhimeki darbojies florbolā kā treneris, turklāt ne tikai Somijā, bet arī Zviedrijā un Šveicē. Viņa pēdējais amats šajā lauciņā - kopš 2016. gada Rīhimeki ir Šveices augstākās līgas kluba "Kloten-Bülach Jets" galvenais treneris.

 

Vīriešu izlases galvenā trenera asistents Pertu Kitehonka ir 38 gadus vecs. Kā florbolists viņš spēlējis Somijas kluba "TPS Salibandy" junioru komandā. Florbola trenera karjerai Kitehonka pievērsās 2006.gadā, lielākoties strādājot ar Somijas klubiem, bet ir pieredze arī ārzemēs - Šveicē. Kopš 2016.gada P.Kitehonka ir galvenais treneris Somijas klubā "NST Lappeenranta".

 

Vairāk informācijas par A.Rīhimeki un P.Kitehonku - pielikumā.

SF
JUGLASCIEMS