PČ finālā florbola klasika - Zviedrija pret Somiju

07.05.2017

33676142643_10ab9a71b2_z.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Vekšē ar finālspēli starp titulētajām Zviedrijas un Somijas valstsvienībām noslēgsies pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm. Pirms tam mačā par bronzas medaļām nūjas krustos čehi un šveicieši. 

 

Pašreizējā čempione Somija, kas apakšgrupas spēlēs guva trīs pārliecinošas uzvaras, tostarp pār mājiniekiem zviedriem (14:7), vakar pusfināla mačā pret šveiciešiem bija ārkārtīgi tuvu zaudējumam. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām somi zaudēja ar 3:6, tomēr spēja saņemties un izraut neizšķirtu (6:6). Izlīdzinājumu čempioni panāca pamatlaika pēdējā minūtē, spēlējot bez vārtsarga. Papildlaika pirmajā minūtē uzvaras vārtus somiem, kas viņiem nodrošināja vismaz sudraba medaļas, iemeta Kristians Remess. Jāatgādina, ka Latvijas izlase ar šveciešiem spēkojās apakšgrupas turnīrā, piekāpjoties tikai ar vienu vārtu deficītu - 6:7.

 

Tiešraide spēlei par 3.vietu: ŠEIT

 

Otrā pusfināla spēlē spēkiem mērojās Čehijas izlase, kas šajā pasaules čempionātā vēl nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu, un mājinieki zviedri, kuri iepriekšējā tāda mēroga turnīrā, kas pirms diviem gadiem notika arī notika Zviedrijā, tikai citā pilsētā (Helsingborgā), sensacionāli pirmo reizi palika bez medaļām. Arī šoreiz mačā pret čehiem Zviedrijas florbolistiem neklājās nemaz tik viegli, jo spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts - 2:2. Cīņas turpinājumu ievērojami veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, iekļūstot finālā, kur viņus jau gaidīja otri pasaules čempionu titula pretendenti - somi.

 

Tiešraide spēlei par 1.vietu: ŠEIT

 

Spēle par pasaules čempionāta bronzas medaļām notiks šodien, 7.maijā, pulksten 13.30 (pēc Latvijas laika), bet lielais fināls - pulksten 16.30. Jau ziņojām par to, ka Latvijas junioru izlase Vekšē aizvadīja savu pēdējo gadu veiksmīgāko pasaules čempionātu, izcīnot augsto 5.vietu. Vakar latvieši turnīra pēdējā spēlē ar 7:3 pieveica dāņus. 7.vietā ierindojās slovāki, kas izšķirošajā mačā ar 9:8 bija pārāki par poļiem.

SF
JUGLASCIEMS