Rīgā par čempioniem kļūst somi, divas medaļas arī latviešiem

11.12.2016

img_8706.jpg

Šovakar "Arēnā Rīga" ar finālspēli starp Somijas un Zviedrijas valstsvienībām noslēdzās lieliski noorganizētais vienpadsmitais pasaules čempionāts florbolā vīriešiem. Par trīskārtējiem pasaules čempioniem kļuva somi, kuri šo titulu pēc četru gadu pārtraukuma atņēma zviedriem. Apbalvošanas ceremonijā pa zelta medaļai tika pasniegtas arī latviešiem Mārtiņam Larinovam un Mārtiņam Grosam, kuriem bija uzticēts gods tiesāt finālspēli.

 

Spēli par čempionu kausu veiksmīgāk uzsāka Zviedrijas florbolisti, kuri 8.minūtē atklāja rezultātu (1:0), bet perioda vidū jau izvirzījās vadībā ar 2:0. Vēl pirms pirmā pārtraukuma sekoja somu atbilde - baltajās formās spēlējošajiem florbolistiem dažu minūšu laikā izdevās panākt izlīdzinājumu (2:2). Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - vēlreiz vadībā izvirzījās zviedri (3:2), bet 47.minūtē Somijas izlasei izdevās panākt neizšķirtu (3:3). Pagarinājuma laikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā somi bija precīzi visos mēģinājumos, kamēr zviedri divas reizes kļūdījās. Pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē uzvarētāji tika noskaidroti bullīšos - ar 4:3 triumfēja Somijas izlase, kurai tas bija jau trešais čempionu tituls (vēl arī 2008. un 2010.gadā).

 

Pirms tam turpat "Arēnā Rīga" norisinājās pasaules čempionāta spēle par bronzas medaļām starp Šveices un Čehijas valstsvienībām. Tajā ar 8:5 triumfēja šveicieši, revanšējoties čehiem par pirms diviem gadiem Gēteborgā bronzas spēlē piedzīvoto zaudējumu.

JUGLASCIEMS