Latvijas izlase zaudē čehiem un neizvairās no astotdaļfināla

04.12.2016

izlase_raitums.jpg

Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem otro zaudējumu divās spēles piedzīvojusi Latvijas valstsvienība, kas šovakar "Arēnā Rīga" ar 3:9 atzina pašreizējās bronzas medaļnieces - Čehijas izlases pārākumu. Pēc šīs neveiksmes kļuva skaidrs, ka neatkarīgi no apakšgrupas pēdējās spēles rezultāta cīņa izslēgšanas spēlēs mūsu florbolistiem būs jāsāk no astotdaļfināla kārtas.

 

Čehijas izlase turnīru sāka vakar ar uzvaru pār Norvēģijas valstsvienību (8:4), bet mūsu florbolisti, lai arī piekāpās pasaules čempioniem zviedriem ar 2:7, ar savu sniegumu radīja iespaidu, ka ar čehiem varētu pacīnīties kā līdzīgi ar līdzīgiem. Diemžēl ļoti neveiksmīgs latviešiem izvērtās jau pats spēles sākums, jo mūsu vārtsargs Andis Blinds no pirmajiem četriem metieniem atvairīja tikai vienu. Lai arī pretinieku vārtos pieredzējušais Tomass Kafka nespēja tikt galā jau ar pašu pirmo Latvijas izlases metienu (Artis Raitums vārtu guvumā pārvērta Jāņa Rajecka piespēli), tomēr situācija mūsu komandai 6.minūtē bija gana nelabvēlīga. Kad 14.minūtē Čehijas florbolisti panāca jau 4:1, pie rezervistu soliņa iesildīties sāka otrs mūsu vārtsargs - Jānis Salcevičs. Pasaules čempionātā Salcevičs debitēja šīs spēles 16.minūtē, kad pretinieki realizēja savu skaitlisko vairākumu, panākot jau 5:1. Arī mūsu debitantu pārsteidza jau pirmais pretinieku metiens - 17.minūtē Latvijas zaudēja jau ar 1:6. Turpinājumā gan viņš šo maču aizvadīja samērā pārliecinoši.

 

35.minūtē Čehijas valstsvienība guva savus jau septītos vārtus (7:1), bet jau nākamajā minūtē Artis Raitums vēlreiz pārspēja Kafku, tikai šoreiz viņam asistēja Rolands Kovaļevskis - 2:7. Pēdējā trešdaļā, kad rezultāts bija 2:8, Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Artūrs Jurševskis - 3:8. Pēdējās minūtēs mūsu izlases treneri mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet gūt vēl vienus vārtus latviešiem neizdevās. Tieši pretēji - čehi iemeta bumbiņu arī tobrīd tukšajos latviešu vārtos, svinot uzvaru ar 9:3, kā arī nodrošinot sev vismaz otro vietu apakšgrupā. Latviešiem par 3.vietu otrdien būs jāspēkojas ar norvēģiem, bet astotdaļfinālā būs jāspēlē tik un tā. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīts Artis Raitums, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais.

 

Pasaules čempionāts florbolā, 4.decembris, "Arēna Rīga"

Latvija - Čehija 3:9 (1:6; 1:1; 1:2)
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Artis Raitums 3 (2+1), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1), Rolands Kovaļevskis 1 (0+1)

JUGLASCIEMS