Vīriešu izlase pieveic arī mājiniekus vāciešus

05.11.2016

img_9585.jpg

Vācijas pilsētā Lielientālē notiekošajā Nāciju kausa izcīņas turnīrā otro uzvaru divās spēlēs guvusi Latvijas vīriešu florbola izlase, kas šovakar ar 7:3 pārspēja laukuma saimniekus vāciešus. Par labāko spēlētāju mūsu valstsvienībā atzina Andri Rajecki, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. 

 

Vakar, turnīra pirmajā dienā, mūsu florbolisti ar 8:1 sakāva Norvēģijas valstsvienību. Var teikt, ka šīsdienas spēles pirmajam perioda scenāriju bija rakstījis tas pats autors - jau 3.minūtē Artūrs Jurševskis pēc Arta Raituma piespēles atklāja rezultātu (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukumam Rolands Kovaļevskis, Kārlis Bulāns un vēlreiz Jurševskis iemeta vēl trīs beatbildes vārtus - 4:0. Toties otrais periods jau ievērojami atšķīrās no vakardienas spēles, jo savu veiksmi uzbrukumā beidzot sagaidīja arī vācieši - 23.minūte Eriks Šušvarijs guva pirmos vārtus (1:4), bet 27.minūtē Niklass Brokers panāca jau 2:4. Par krīzes momentu var nosaukt 35.minūti, kad mūsu vārtsargs Jānis Salcevičs, gribēdams aizspert projām bumbiņu, lai izjauktu briestošu pretinieku pretuzbrukumu, bet nesapratās ar savu komandas biedru. Situāciju prefekti izmantoja Julians Nīlens, kurš pie sevis nonākušo bumbiņu raidīja tobrīd tukšajos latviešu vārtos - 3:4.

 

Tomēr attīstīt savu panākumu vāciešiem nebija lemts, jo jau pēc 24 sekundēm Mārtiņš Rajeckis saņēma savas komandas kapteina Ata Blinda piespēli un raidīja bumbiņu pretinieku vārtos - 5:3. Vēl līdz otrajam puslaikam ar vārtu guvumu izcēlās Toms Bitmanis, panākot jau 6:3. Pēdējā periodā, lai gan iespēju netrūka, fiksēts tikai viens vārtu guvums - 46.minūtē otro golu šajā mačā guva Rolands Kovaļevskis - 7:4.

 

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar trim piespēlēm bija Artis Raitums, pa diviem vārtiem iemeta Rolands Kovaļevskis, kuram arī viena piespēle, un Artūrs Jurševskis. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Andris Rajeckis, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Latvijas izlasei tagad ir seši punkti un rīt jātiekas ar dāņiem, kuriem trīs punkti par uzvaru pār Vāciju. Trīs punkti ir arī norvēģiem, kuri šodien uzvarēja dāņus, bet mājinieki vācieši pagaidām palikuši bez punktiem.

 

Latvija - Vācija 7:3 (4:0, 3:3, 1:0)
Metienu attiecība:
32:15 (10:5, 13:6, 9:4)
Rezultatīvākie:
Latvija - Rolands Kovaļevskis 3 (2+1), Artis Raitums 3 (0+3), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Andris Rajeckis 2 (0+2), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (0+1)
Vācija - Ēriks Šušvarijs 1 (1+0), Niklas Brokers 1 (1+0), Julians Nihlens 1 (1+0), Jans Niklass Bukermans 1 (0+1), Janoss Brokers 1 (0+1), Maksimiljans Falkenbergers 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS