Atis Blinds: "Ar dvīņubrāli nesarunājāmies visu nedēļu"

17.08.2016

atis16.jpg

Par mēneša labāko spēlētāju martā ELVI florbola līgā vīriešiem tika atzīts Atis Blinds, kura pārstāvētā "Lielvārde" bija pārāka piecās spēlēs no sešām. Atis bija rezultatīvs visos šajos lielvārdiešu mačos, kopumā gūstot četrus vārtus un atdodot deviņas rezultatīvas piespēles, tādejādi sekmējot "Lielvārdes" uzvaru pusfināla sērijā pret Cēsu "Lekringu".

 

Pievienošanās "Lielvārdei" kā spēlējošajam trenerim viņam bija kā izaicinājums realizēt savu vīziju par taktiku laukumā, un tieši šajā komandā Blinds plāno palikt arī nākamajā sezonā. Balstoties uz finālā piedzīvoto, Atis ir pilnīgi pārliecināts, ka arī pasaules čempionāts, kas decembrī notiks Rīgā, tiks noorganizēts lieliski, un norāda, ka viņam pašam sava vieta izlasē vēl ir jāizcīna.

 

"Lielvārdei" Blinds pievienojās vien pirms pagājušās šosezonas, ieņemot spēlējošā trenera pozīciju. "Īsti neredzēju, kur es varētu doties, lai būtu tāds treneris, kurš mani varētu mācīt un pret kuru man būtu respekts. Piemēram, "Mogo-RTU/Rockets" komanda bija laba, taču mums pietrūka trenera. Tāda situācija bija vēl vairākām interesantām Virslīgas komandām, kā izņēmumu minot "Ulbroku/FS Masters". Sapratu, ka florbolā daudz kas piedzīvots, un man ir sava vīzija, līdz ar to jāuzņemas vairāk uz sevi, un to jārealizē. Tādēļ nolēmu uzņemties trenera pienākumus Lielvārdē," stāsta Atis Blinds.

 

Viena no dramatiskākajām šīs sezonas izslēgšanas spēļu sērijām noritēja pusfināla stadijā starp lielvārdiešiem un Cēsu "Lekringu". "Lielvārde" bija pārāka četrās spēlēs (4:1), taču vien pēdējā no cīņām noslēdzās ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru kādai no komandām. "Atceroties šo sēriju, man ir divējādas sajūtas. Tas, ka spējām uzvarēt ar 4:1, viennozīmīgi par mums kaut ko liecina. Tomēr, ja atceras spēļu gaitu, tad nebija neviena sekunde, kurā varēja atslābt, priecāties vai krist eiforijā. Beigās, protams, ir vienalga - uzvari sēriju ar 4:1, 4:2, vai 4:3 - tāpat ir gandarījuma sajūta, ka esi pretiniekam ticis pāri un iekļuvis nākamajā kārtā. Īpaši šoreiz, jo tikpat labi varējām arī zaudēt ar 1:4. Sēriju pagriezt par 180 grādiem varēja ne tikai sniegums pagarinājumos un soda metienos, bet praktiski jebkura cīņas epizode."

 

Savukārt pirms finālspēles mediji nevilcinājās atkārtot to, ka pretējās pusēs cīnīsies divi dvīņu brāļi – "Mogo-RTU/Rockets" vārtos stājās Andis Blinds. "Gan regulārajā turnŗā, gan izslēgšanas spēļu pirmajās divās kārtās sazvanījāmies gandrīz pēc katras spēles, lai apspriestu kā kuram gājis. Taču pēc "Ulbrokas/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets"sērijas sestās spēles, kurā uzvarēja brāļa komanda, un līdz ar to iekļuva finālā, nerunājām visu nedēļu līdz pat izšķirošajai cīņai – norobežojāmies viens no otra. Tas parādīja to, ka tajā brīdī katram no mums bija milzīga vēlme uzvarēt, jo abi jau ilgāku laiku nebijām izcīnījuši zelta medaļas. Uzskatu, ka tajā situācijā tas bija pavisam normāli."

 

Blinds norāda, ka jau uzslavējis Latvijas Florbola savienību (LFS) par lieliski sarīkotu finālu "Arēnā Rīga", kas liek pozitīvi lūkoties nākotnē uz decembrī gaidāmo pasaules čempionātu. "Fināla dienā viss bija noorganizēts ļoti profesionālā līmenī, līdz ar to man ir pilnīga pārliecība, ka LFS tikpat labi sarīkos arī pasaules čempionātu Rīgā. Mūsu organizatoriem jau ir pieredze, viņi zina, kas jādara – par to es vispār nešaubos."

 

"Izlases spēlētājiem tas, ka čempionāts notiks Latvijā, neko daudz nemainīs, jo jebkurā gadījumā tu dzīvo norobežots no visas pasaules, tev ir savs režīms - šis ritms nemainīsies. Taču jebkuram sportistam spēlēt pasaules līmeņa mačus savu līdzjutēju priekšā, piemēram, kaut vai pasaules čempionāta kvalifikācijas  turnīru Valmierā, kad tribīnēs visi fano par tevi, visur sarkanbaltsarkanās krāsas – tās ir neaprakstāmas sajūtas. No sirds ceru, ka arī pasaules čempionāta laikā "Arēnas Rīga" tribīnēs būs daudz Latvijas atbalstītāju. Šis lieliskais mūsu fanu atbalsts Latvijas izlases spēlēs – tas gan pašmāju turnīrā būs kas īpašs."

 

Atis uzsver, ka viņam pašam izlases sastāvā vēl ir jāiekļūst. "Ir jauns treneris, bet man ir jāpierāda sevi, lai viņš redzētu, ka es viņa izlases modelī deru.  Uz manu pozīciju [centra uzbrucējs - aut.] laukumā ir diezgan liela konkurence."

 

Arī jaunajā sezonā Atis Blinds pārstāvēs "Lielvārdi". "Mutisku vienošanos esmu panācis, palikušas vien formalitātes. Vasarā es trenējos individuāli - pie fiziskās sagatavotība, bet nūju mēģinu rokās neņemt. Sākot no augusta mūsu plānā ir gatavošanās EuroFloorball kausa izcīņas turnīram, kas oktobra pirmajā pusē notiks Vācijas pilsētā Veisenfelsā, kā arī, protams, Latvijas čempionātam. Mēģināsim nosargāt Latvijas čempionu titulu."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

JUGLASCIEMS