Sācies Latvijas Olimpiādes finālturnīrs florbolā

30.06.2016

olimpiade_2016.jpg

Šorīt Cēsu sporta kompleksā ar spēli starp Kocēnu novada un Cēsu novada sieviešu florbola izlasēm startēja Latvijas IV Olimpiādes finālturnīrs florbolā. Sieviešu komandu konkurencē par Olimpiādes medaļām cīnīsies sešas izlases, bet vīriešu - astoņas.

 

Sieviešu komandām atlases turnīrs nenotika - finālturnīrā spēlē visas sešas pašvaldību izlases, kas iesniedza pieteikumus - bez Kocēnu un Cēsu novada vēl arī Tukuma un Ķekavas novada, kā arī Rīgas un Liepājas pilsētas komandas. Sieviešu komandas sadalītas divās apakšgrupās - A grupā spēlē cēsnieces, kocēnietes un liepājnieces, bet B grupā - tukumnieces, ķekavietes un rīdzinieces. Divas spēcīgākās komandas no katras grupas iekļūs pusfinālā.

 

Latvijas Olimpiādes florbola turnīram savas vīriešu komandas bija pieteikušas 33 pašvaldības, tādēļ bija nepieciešamas pat divas atlases kārtas, lai noskaidrotu astoņas finālturnīra dalībnieces. Sīvās cīņās Olimpiādes kvalifikācijas turnīram kvalificējās Rīgas, Liepājas un Valmieras pilsētas, kā arī Bauskas, Cēsu, Lielvārdes, Talsu un Kocēnu novada izlases. Arī vīriešu komandas jau šodien sāks savu dalību fināltunīrā, bet uzreiz ar izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā nūjas krustos rīdzinieki ar liepājniekiem, baušķenieki ar cēsniekiem, valmierieši ar lielvārdiešiem un talsenieki ar kocēniešiem.

 

Kā vīriešu, tā arī sieviešu komandu turnīrā izšķirošās cīņas par Latvijas IV Olimpiādes medaļām notiks svētdien, 3.jūlijā. Sieviešu komandu finālam, kā arī abām vīriešu komandu spēlēm par godalgotajām vietām portāls Sportacentrs.com nodrošinās TV tiešraidi.

 

Spēļu kalendārs un rezultāti: ŠEIT 

SF
JUGLASCIEMS