Ceļā uz Olimpiādes finālturnīru florbolā izsijātas 16 komandas

30.05.2016

kursi_olimp.jpg

No 21. līdz 29. maijam norisinājās Latvijas IV Olimpiādes florbola finālsacensību pirmā atlases kārta, kurā no 33 pašvaldību vīriešu izlasēm tika izsijātas 16 labākās. Jūnijā notiks kvalifikācijas turnīra otrā kārta, jo finālturnīrā varēs piedalīties tikai astoņas komandas.

 

No A grupas cīņu par vietu Olimpiādes finālsacensībās turpinās Rīgas pilsētas un Ķekavas novada izlases. Rīdzinieki uzvarēja visās trijās spēlēs - 9:0 pret Aizkraukli, 8:3 pret Ķekavu, kā arī 9:1 pret Rēzekni. Ķekavieši Rēzeknes komandu sakāva ar 15:2, bet aizkraukliešus uzvarēja ar 16:8.

 

B grupā triumfēja Stopiņu novada komanda, kas ar 9:4 uzvarēja Salaspils novadu, ar 5:3 - Ogres novadu, bet Jelgavas novadu pieveica ar 8:4. Cerības uzspēlēt Olimpiādē saglabājuši arī ogrēnieši, kas Jelgavas novadu pārspēja ar 9:6, bet Salaspils novadu - ar 9:5.

 

No C grupas cīņu par ceļazīmi uz Olimpiādi turpinās Bauskas un Lielvārdes novada izlases. Pagaidām bez zaudējumiem cīnās baušķenieki, kas Lielvārdes komandu pārspēja ar 6:3, Jūrmalas pilsētas izlasi - ar 9:1, bet ikšķiliešus ar 8:3. Lielvārdieši bija pārāki par Jūrmalu ar 7:2, bet Ikšķiles komandu uzvarēja ar 11:3.

 

D grupā par turnīra tabulas divām pirmajām vietām cīnījās piecu pašvaldību komandas. Visās četrās spēlēs uzvarēja Cēsu novada izlase - 13:0 pret Limbažiem, 10:5 pret Valku, 23:1 pret Amatu, bet Carnikava tika pārspēta ar 9:3. Kāroto 2.vietu ieguva valcēnieši, kas ar 4:2 pieveica Carnikavas novadu, ar 8:2 - Valkas novadu, bet Limbažu novada komandu pārspēja ar 6:1.

 

E grupā trīs uzvaras trijās spēlēs svinēja Kocēnu novada izlase, kas tikai ar vienu vārtu pārsvaru (8:7) pieveica Naukšēnu novada komandu (uzvaras vārtus guva Juris Zilberts), ar 3:1 uzvarēja Pārgauju, kā arī ar 5:0 bija pārāka par Alūksni. Atlases sacensību otrajai kārtai kvalificējās arī Pārgaujas novada florbolisti, kuri tos pašus naukšēniešus sakāva ar 18:0, bet alūksniešus uzvarēja ar 8:1.

 

F grupā vislabāk veicās Valmieras pilsētas izlasei, kas ar 9:2 uzvarēja Inčukalnu, ar 5:0 - Līgatni, kā arī ar 11:4 bija labāka par Burtnieku novada komandu. 2.vietu ieguva inčukalnieši, kuru kontā uzvaras pār Burtnieku novadu (5:2) un Līgatnes novadu (5:0).

 

G grupā triumfēja Talsu novada florbolisti, kuri ar 23:4 sakāva Engures novadu, ar 7:5 uzvarēja Kuldīgas novadu, bet Grobiņas novada izlasi pārspēja ar 10:6. Cerības doties uz Olimpiādi nav atmetuši arī grobiņnieki, kuri Kuldīgas komandu pārspēja ar 6:5, bet Engures izlasi sakāva ar 8:2.

 

H grupā bez zaudējumiem iztika Liepājas pilsētas izlase, kas Aizputes novadu uzvarēja ar 7:3, Tukuma novadu - ar 7:4, bet Babītes novadu pārspēja tikai ar 3:2 (uzvaras gols Ginta Siliņa kontā). Tieši babītieši izcīnīja 2.vietu grupā - viņiem uzvara pār tukumniekiem ar 5:4 (uzvaras vārtu autors Alberts Jēkabsons) un pār aizputniekiem ar 9:3.

 

Pirmajā atlases kārtā rezultatīvākie bija divi Cēsu novada izlases spēlētāji - Andris Rajeckis ar 14 (9+5) punktiem un Morics Krūmiņš ar 14 (7+7) punktiem. Tiesa, jāņem vērā, ka viņu grupā bija par vienu komandu un attiecīgi par vienu spēli vairāk. 12 (5+7) punkti ir ogrēnieša Elvija Jankovska kontā, bet viņa komandas biedram Tomam Rislingam 11 (5+6) punkti. Pa 11 punktiem arī cēsniekam Andrim Malkavam un talseniekam Tomam Bitmanim. Starp vārtsargiem vislabāk veicies Dāvim Helmutam Zvejniekam (Pārgaujas novads) un Ārim Ulmanim (Kocēnu novads), kuri gan aizvadījuši tikai pa vienai spēlei, bet tajās palikuši nepārspēti.

 

16 komandas, kas kvalificējušās Latvijas IV Olimpiādes florbola finālturnīra otrajai atlases kārtai, tiks sadalītas četrās apakšgrupās - pa četrām izlasēm katrā. Finālsacensībās varēs piedalīties katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas. Grupu sastāvi un spēļu kalendārs tiks paziņots jau tuvākajā laikā.

 

Latvijas IV Olimpiāde norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam Valmierā. Kā izvēles sporta veids, kas nav Olimpisko sacensību programmā, tās programmā iekļauts florbols. Latvijas IV Olimpiādes sacensības florbolā notiks no 30.jūnija līdz 3.jūlijam Cēsīs, Cēsu Sporta kompleksā. Noteikts, ka Olimpiādes sacensībās piedalīsies astoņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. 


SF
JUGLASCIEMS