Vidzemes čempionātā uzvar "Valmiera/BSS"

24.05.2016

vidzemes_logo.jpg

Ar komandas "Valmiera/BSS" uzvaru finišējis Vidzemes čempionāts florbolā, kas norisinājās Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Vicečempiones godā komanda "Pēdu nav", bet bronzas medaļas izcīnīja STK florbolisti.

 

Spēlē par bronzas godalgām nūjas krustoja komandas STK un SK "Spēks". Jau pirmajā puslaikā pēc Ata Bērziņa un Raita Mozuļa metieniem ar 2:0 vadībā izvirzījās STK. Spēles turpinājumā STK veiksmīgi nosargāja savu divu vārtu pārsvaru, svinot uzvaru ar 4:2. Uzvarētāju rindās ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Raitis Mozulis, bet viņa komandas vārtsargs Guntars Celms atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem. SK "Spēks" sastāvā rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Haralds Flemings.

 

Čempionu noskaidrošanai mačā starp "Valmiera/BSS" un "Pēdu nav" bija nepieciešami pēcspēles metieni. Pirmā puslaika vidū Druvis Ruciņš ar precīzu metienu vadībā izvirzīja komandu "Pēdu nav" (1:0), bet nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca valmierietis Lauris Alvis Stiprais - 1:1. Pēcspēles metienu sērijā izšķirošo bullīti realizēja Mikuss Velme, nodrošinot "Valmierai/BSS" uzvaru finālā ar 2:1, zelta medaļas un čempionu kausu.

 

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 40 (22+18) punktiem kļuva Atis Bērziņš (STK), 37 (20+17) punktus guva valmierietis Lauris Alvis Stiprais, bet viņa komandas biedram Mikusam Velmem 36 (29+7) punkti. 36 (21+15) punktus savāca arī Mārcis Rolands Janvārs no komandas "Liepupe". Starp vārtsargiem ar vislabāko statistiku izcēlās Roberts Trepšs (SK Spēks), kurš atvairīja 86.96% metienu, Guntars Celms no STK neitralizēja 85.78% metienu, bet Krišjānis Penka (Pēdu nav) - 85.64%.

SF
JUGLASCIEMS