Vecuma grupā ZU11 Latvijas čempioni - liepājnieki

17.05.2016

img_6224.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē ar sabraukuma spēlēm, kas notika Grobiņas sporta centrā, noslēdzās Latvijas Bērnu un jauniešu florbola čempionāta finālturnīrs vecuma grupā ZU11. Par Latvijas čempioniem kļuva Liepājas komandas "Kurši U11" jaunie florbolisti, sudraba medaļas izcīnīja komanda "Ķekavas Bulldogs", bet bronzas godalgas ieguva "Talsu NSS/Krauzers".

 

Pirms pēdējā posma Liepājas "Kuršu U11" florbolisti bija iekrājuši 13 punktus, "Talsu NSS/Krauzeram” bija 11 punkti, komandai "Ķekavas Bulldogs" - 8 punkti, Cēsu "CPSS/Lekringam" - 7 punktus, bet "FS Masters/Ulbroka" pie punktiem vēl nebija tikusi. Teorētiski par čempionu titulu varēja pacīnīties jebkura no pirmajām četrām komandām. Pirmajās spēlēs "Ķekavas Bulldogs" viegli tika galā ar "FS Masters/Ulbroku" (6:1), bet Liepājas "Kurši U11" ar 7:1 sagrāva "CPSS/Lekringu". Līdz ar to Liepājas komanda nokļuva vienas uzvaras attālumā no čempiones titula.

 

Trešajā spēlē tikās "Talsu NSS/Krauzers" un "Ķekavas Bulldogs" - ar bērnu florbolam neraksturīgu rezultātu uzvaru ar 1:0 svinēja ķekavieši. Pēc šī mača kļuva skaidrs, ka zelta medaļas tiks sadalītas neklātienē starp Ķekavas un Liepājas komandām, kamēr bronzas likteni izšķirs tas, kā atlikušās cīņas aizvadīs "CPSS/Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers". Dienas ceturtajā spēlē liepājniekiem vajadzēja tik vien,  kā uzvarēt "FS Masters/Ulbroku", lai jau priekšlaicīgi sev kaklā kārtu zelta medaļas, bet psiholoģiskais slogs izrādījās tik smags, ka "Kurši U11" spēlēja kā sasieti, kamēr ulbrokieši demonstrēja labu florbolu, uzsvaru liekot uz pretuzbrukumiem. Trešajā periodā "FS Masters/Ulbroka" pēc Edija Šenberga diviem precīziem metieniem izvirzījās vadībā ar 4:3, bet pārsvaru neprata nosargāt - liepājnieki varēja svinēt uzvaru mačā ar 5:4 (uzvaras golu iemeta Gustavs Griezītis) un arī visā čempionātā.

 

Piektajā spēlē nūjas krustoja "CPSS/Lekrings" un "Ķekavas Bulldogs". Ķekavieši bija priecīgi par jau iegūtajām Latvijas čempionāta sudraba medaļām, kamēr cēsniekiem derēja tikai un vienīgi uzvara, lai turpinātu cīņu par trešo vietu. Tikmēr talsenieki ļoti cerēja uz cēsnieku neveiksmi, jo pretējā gadījumā nekas cits neatliktu, kā pašiem uzvarēt tikko kā par čempioniem kļuvušos liepājniekus. Lai arī šajā spēlē ar divu vārtu pārsvaru vadībā bija izvirzījusies komanda "Ķekavas Bulldogs" (5:3), cēsnieki nepadevās un rezultātu izlīdzināja – 5:5. Pēcspēles metienos labāki izrādījās "CPSS/Lekrings" florbolisti - 6:5.

 

Dienas priekšpēdējā mačā Talsu komandai neatlika nekas cits, kā iet uz visu banku pret saviem vienaudžiem no "Kurši U11" komandas. Pērn talseniekiem čempionātā nācās samierināties ar sāpīgo 4.vietu, tāpēc papildus motivācija viņiem nebija jāmeklē. Otrajā periodā pēc Roberta Arāja un Roberta Vegnera precīziem metieniem "Talsu NSS/Krauzers" tika uzstādīts šī mača galarezultāts - 3:2 un bronzas medaļas talseniekiem. Turnīra pēdējā spēlē "CPSS/Lekrings" ļoti līdzīgā cīņā ar 6:5 uzveica "FS Masters/Ulbroku" (uzvaras vārti Rūdolfam Hornam), čempionātu noslēdzot ceturtajā vietā.

 

Informāciju sagatavoja Mārtiņš Maķevics,

LFS Jaunatnes komitejas vadītājs


SF
JUGLASCIEMS