Rislings: "Šī bija labākā sezona gan man kā spēlētājam, gan komandai"

31.03.2016

vilki_rislings.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas mēneša labāko spēlētāju decembrī tika atzīts FK "Ogres Vilki" florbolists Toms Rislings. 25 gadus vecais uzbrucējs palīdzēja ogrēniešiem izcīnīt uzvaras visās piecās gada pēdējā mēneša spēlēs, pašam izceļoties ar 16 rezultativitātes punktiem (12+4). Rislings aizvadīto sezonu vērtē kā labāko gan pašam, gan visai vilku komandai, lai arī ogrēnieši palika vien uzvaras attālumā no iespējas piedalīties pārspēles sērijā par iekļūšanu ELVI florbola līgā. 

 

Sezonas beigu daļā situācija 1.līgas Centra grupā bija izvērtusies pavisam saspringta, jo pēc regulārās turnīra beigām līderi "FK Irlava/Avant" no ārpus play-off palikušajiem saulkalniešiem šķīra vien pieci punktiem. "Pats personīgi es tabulai pastiprinātu uzmanību pievērsu tieši regulārā turnīra izskaņā. Arī pārējo komandas biedru vidū jutu tādu pašu noskaņojumu, tomēr katru nākamo spēli centāmies aizvadīt kā savu līdz šim labāko, kā arī nedomāt par situāciju tabulā. Sezonas beigās mums jau bija diezgan liela pārliecība, ka izslēgšanas spēlēs iekļūsim, lielāka bijība bija sezonas sākumā, ņemot vērā savu blāvo startu.

 

No decembrī izcīnītajām piecām uzvarām četras tika gūtas tikai ar vienu vārtu pārsvaru, turklāt divas vien pagarinājumā. Rislinga maiņas partneris Elvijs Jankovskis norādīja, ka tajā mēnesī, glābjoties no grūtām situācijām, tika rūdīts komandas raksturs. Tiesa gan, jau janvārī ogrēniešu atspēlēšanās mēģinājumi tik veiksmīgi vairs nebija – nepārliecinošajam sākumam spēlēs pret Kocēnu "Rubenes" un FK "Rīga" fārmklubiem sekoja vārtu deficīta izmisīga deldēšana mača turpinājumā, kas gan nebija sekmīga. Toms gan noliedz, ka komandai būtu radusies maldīga pārliecība, ka "Ogres Vilki" vienmēr spēs izglābties. "Katrai spēlei centāmies noskaņoties no jauna, lai pašaizliedzīgi cīnītos jau no pirmajām minūtēm. Runājot tieši par spēli pret "FK Rīga-1", mums laukumā neizdevās pilnīgi nekas. To maču sākām miegaini, spēlējām haotiski. Pēdējās desmit minūtēs mums izdevās gūt pāris vārtus un pietuvoties rezultātā, bet tas vairāk saistīts ar to, ka pretinieki jau bija atslābinājies, nevis ar to, ka mēs beidzot sākām spēlēt tā, ka vajadzēja visu laiku.

 

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ogrēniešiem pretī stājās "Latvijas Universitāte/FS Masters", ar ko viņi tikās arī regulārā turnīra pēdējā spēlē. Toreiz vilki uzvarēja ar 4:2, lai gan, kā norāda statistika un Rislinga teiktais, pārāki gan izdarīto metienu, gan bumbas kontroles un bīstamo momentu izveidošanas ziņā bija rīdzinieki. "Pēc spēles veicām nelielu video analīzi, bet vairāk uzmanību tajās pievērsām pašu kļūdām nekā pretinieku darbībai," norāda "Ogres Vilku" uzbrucējs.

 

Tomēr izslēgšanas spēļu sērijā līdz divām uzvarām ogrēniešiem izdevās izcīnīt uzvaru vien pirmajā spēlē no trim, izstājoties jau ceturtdaļfinālā – panākumam ar 11:8 sekoja divi zaudējumi ar vienu vārtu starpību (4:5 un 5:6). "Es uzskatu, ka šoreiz sērijas likteni izšķīra fiziskā sagatavotība - mums nedaudz pietrūka spēka cīņas svarīgākajiem brīžiem. Pretinieki izskatījās fiziski noturīgāki."

 

Kā izrādījās vēlāk, kapitulācija "LU/Masters" bija liktenīga arī "Ogres Vilku" cerībām uz cīņu par iekļūšanu Virslīgā. Tā kā 1.līgas pusfinālā iekļuva tikai Virslīgas klubu otrās komandas, pārspēles pret "Ķekavas Buldogs" netiks aizvadītas. Ķekaviešiem tagad vairs nav jāuztraucas ar savu vietu elitē, savukārt, ja ogrēnieši iekļūtu pusfinālā, tad pret buldogiem cīnītos tieši viņi, jo Ogres komanda nav fārmkluba statusa. "Rūgtuma sajūta, protams, bija gan par neiekļūšanu pusfinālā, gan par neiegūtajām tiesībām uz pārspēlēm."

 

Jautāts par ogrēnieši iespējamo gatavību ELVI līgas līmenim, Rislings norāda, ka "Ogres Vilkiem" nav izdevies aizvadīt nevienu pilnvērtīgu spēli pret kādu no augstākā līmeņa komandām, lai izdarītu kādus secinājumus. "Ja mēs būtu aizkļuvuši līdz spēlēm pret buldogiem, tādejādi pārbaudot savus spēkus pret Virslīgas komandu, tad par to varētu spriest." Toms gan norāda, ka iekļūšana ELVI līgā kopā ar "Ogres Vilkiem" ir viņa galvenais mērķi florbola lauciņā.

 

Komentējot sezonu kopumā, Rislings uzskata, ka tā ir karjerā līdz šim labākā ne tikai viņam pašam kā spēlētājam, bet arī "Ogres Vilkiem" kopumā. "Komanda uzlabojusi sniegumu itin visās jomās, kas arī noteikti stiprināja pārliecību par saviem spēkiem katrā spēlētājā, tostarp manī."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

SF
JUGLASCIEMS