"Nost No Dīvāna" tikai soli no fināla

26.03.2016

nnd_2016.jpg

Šovakar Ulbrokas sporta kompleksā savu pusfināla sēriju turpināja ELVI florbola līgas sievietēm komandas FK "Ķekava" un Rīgas FK "NND" jeb "Nost No Dīvāna". Trešo uzvaru pēc kārtas svinēja rīdzinieces, kuras šoreiz ar 4:3 bija pārākas papildlaikā, sērijā līdz četriem panākumiem pirmo reizi izvirzoties vadībā - 3:2. Uzvaras vārtus FK "NND" labā guva Elīna Štrausa.

 

Kamēr Kocēnu "Rubene" savā pusfināla sērijā ar 4:0 uzvarēja "Rīgas Lauvas" un sen jau gaida savas pretinieces finālā, cīņa starp "Ķekavu" un "NND" pamatīgi ieilgusi. Sēriju ar divām uzvarām savā laukumā sāka pašreizējā vicečempione "Ķekava", bet FK "NND", spēlējot Rīgā, spēja revanšēties un izlīdzināt sērijas rezultātu - 2:2. Šovakar abas komandas tikās Ulbrokas sporta kompleksā, ko par savu laukumu bija izvēlējušās ķekavietes.

 

Tieši Ķekavas komanda bija tā, kas atklāja rezultātu šajā mačā. Pirmajā periodā gan vārti netika gūti, bet otrās trešdaļas sākumā Ieva Jurkāne nerealizēja soda metienu, toties 26.minūtē ar sešu (!) sekunžu intervālu pa golam iemeta Laura Skujevska un Sintija Kalvāne - 2:0. Drīz vien ar precīzu metienu atbildēja Rīgas komandas kapteine Santa Muceniece - pēc otrā perioda ķekavietēm bija tikai vienu vārtu pārsvars (2:1). Pēdējā trešdaļā divus golus pēc kārtas iemeta "NND" spēlētājas - pēc Māras Stapkēvičas un Ilzes Justamentes metieniem pirmo reizi vadībā izvirzījās FK "NND" - 3:2. Tikai 25 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad laukuma saimnieces savu vārtsardzi bija nomainījušas pret sesto laukuma spēlētāju, Paulai Brunovskai izdevās panākt izlīdzinājumu - 3:3. Papildlaikā veiksme vairs nebija ķekaviešu pusē - 3.minūtes sākumā Ievas Priedes piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Elīna Štrausa (4:3).

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās nopelnīja vārtsardze Jana Filipsone, kura atvairīja 44 no 47 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās viņas komandā bija Ilze Justamente ar 2 (1+1) punktiem un Ieva Priede ar divām piespēlēm. Par labāko starp ķekavietēm atzina Gundegu Vancāni, kura punktus šoreiz neguva, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Laura Skujevska. Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3:2 izvirzījusies FK "NND", nākamā spēle notiks 2.aprīlī rīdzinieču laukumā.

 

FK "Ķekava" - FK "NND" 3:4 ET (0:0, 2:1, 1:2, 0:1), sērijā 2:3

Metienu attiecība:

47:27 (14:8, 15:11, 17:7, 1:1)

Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" - Laura Skujevska 2 (1+1), Paula Brunovska 1 (1+0), Sintija Kalvāne 1 (1+0), Ieva Jurkāne 1 (0+1), Laura Vancāne 1 (0+1).

FK "NND" – Ilze Justamente 2 (1+1), Ieva Priede 2 (0+2), Santa Muceniece 1 (1+0), Elīna Štrausa 1 (1+0), Māra Stapkēviča 1 (1+0).


SF
JUGLASCIEMS