"Rubene" kauj Valmieras vēršus, ceturtdaļfinālā pret "Lekringu"

13.02.2016

rubene_aa.jpg

Negaidīti pārliecinošu uzvaru ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra pēdējā spēlē izcīnīja Kocēnu "Rubene", kas savā laukumā ar 10:1 sagrāva "Valmieru/ViA". Šī uzvara kocēniešiem ļāva pakāpties uz 4.vietu turnīra tabulā, iegūstot sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā, kur tās pretiniece būs Cēsu "Lekrings". "Rubenes" vārtsargs Āris Aldiņš atvairīja 30 pretinieku metienus.

 

Kocēnu "Rubene", kurai bija septiņas uzvaras pēc kārtas un tikai 6.vieta turnīra tabulā, šovakar savā laukumā uzņēma tuvākos kaimiņus - FBK "Valmiera/ViA" florbolistus. Pirmā perioda laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrajā trešdaļā nedaudz palielināja savu pārsvaru - 4:1. Pēdējā periodā valmierieši salūza pavisam, ļaujot kocēniešiem iemest vēl sešus golus, kamēr paši samierinājās tikai ar goda vārtiem - 1:10.

 

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju komandā saņēma vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 30 no 31 pretinieku metiena. Rezultatīvākais "Rubenes" sastāvā bija Atis Stepāns ar 4 (2+2) punktiem, Ingars Matisons izcēlās ar "hat-trick", bet Ritvaram Bērziņam un Gatim Akūlovam pa 2 (1+1) punktiem. Goda vārtus Valmieras komandas labā guva Mārtiņš Broks, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Aigars Belasovs. "Rubene" pēc šīs uzvaras pakāpās uz turnīra tabulas 4.vietu, bet izslēgšanas spēlēs krustos nūjas ar Cēsu "Lekringu". "Valmiera/ViA" atkāpās uz 6.vietu un ceturtdaļfinālā tiksies ar "Mogo-RTU/Rockets".


JUGLASCIEMS