Jurijs Fedulovs: "Pārbaudes spēles Somijā bija ļoti vērtīgas"

08.02.2016

img_1818.jpg

Vakar Somijas pilsētā Tamperē noslēdzās Latvijas U19 sieviešu florbola izlases četru pārbaudes spēļu turneja - četri mači trijās dienās. Valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs uzsver, ka spēles ar spēcīgām pretiniecēm ļoti labi parādīja nepilnības, pie kuru novēršanas mūsu juniorēm jāturpina strādāt, gatavojoties pasaules čempionātam Kanādā.

 

Vakar pirms došanās mājupceļā mūsu jaunās florbolistes otro reizi mērojās spēkiem ar Tamperes SC "Classic" juniorēm. Tamperietes bija noskaņotas ļoti kaujinieciski - jau pirmā perioda laikā viņas izvirzījās vadībā ar 4:0. Otrajā trešdaļā, kad rezultāts bija 0:5, beidzot savas vārtu gūšanas iespējas sāka izmantot arī latvietes - vispirms mājinieču vārtsardzi ar precīzu metienu sarūgtināja Linda Dadajeva, kurai asistēja Paula Zute - 1:5. Drīz pēc tam latvietes savu gājienu ar vārtu gūšanu atkārtoja, tikai šoreiz galvenajās lomās bija Elizabete Pavlovska, kurai piespēlēja Inga Ametere - 2:5. Perioda turpinājums mūsu meitenēm vairs nebija tik sekmīgs - trīs golus pēc kārtas guva somietes - 2:8.

 

Pēdējā trešdaļā Latvijas juniorēm padevās vēl divi rezultatīvi uzbrukumi - vispirms jau otro reizi šajā mačā izcēlās Linda Dadajeva, kura ne tikai atņēma pretiniecēm bumbiņu un raidīja to viņu vārtos (3:8). Pēc tam savu iespēju beidzot izmantoja Kristiāna Grāvīte, kura somiešu vārtsardzi pārspēja pēc Lienes Kraujas piespēles - 4:8. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai SC "Classic" florbolistes, kuras šajā mačā uzvarēja ar 11:8. Kā maz kompensācija mūsu meitenēm bija uzvara bullīšu cīņā (3:2) - pretinieču vārtsardzi pārspēja Inga Ametere, Paula Zute un Monika Džigure, bet četrus no sešiem tamperiešu metieniem atvairīja mūsu vārtsardze Jana Filipsone.

 

Latvijas U19 izlase - SC "Classic" U19 4:11 (0:4, 2:2, 2:3)

Rezultatīvākās:

Latvijas U19 izlase – Linda Dadajeva 2 (2+0), Elizabete Pavlovska 1 (1+0), Kristiāna Grāvīte 1 (1+0), Inga Ametere 1 (0+1), Paula Zute 0 (0+1), Liene Krauja 1 (0+1).

 

Ar SC "Classic" mūsu juniores tikās arī šīs turnejas pirmajā spēlē, kad piekāpās ar 2:5. Pa vārtiem guva Monika Džigure un Paula Sloģe, bet rezultatīva piespēle Liliānas Jakovickas kontā. Otrajā mačā latvietes ar 3:5 zaudēja kluba "Pirkkala" juniorēm. Divi goli Ingas Ameteres kontā, vienu iemeta Paula Zute, bet pa rezultatīvai piespēlei izdarīja Ieva Ločmele, Monika Džigure un Elizabete Pavlovska. Vienīgo uzvaru mūsu izlase svinēja mačā ar "Koovee" U19 komandu - 6:5. "Hat-trick" Monikai Džigurei, Ievai Ločmelei trīs piespēles, 2 (1+1) punkti Ingai Ameterei, pa golam Lindai Dadajevai un Liliānai Jakovickai, bet pa piespēlei - Lienei Kraujai un Elizabetei Pavlovskai.

 

Latvijas U19 sieviešu izlases treneris Jurijs Fedulovs atzina, ka Tamperē aizvadītās četras pārbaudes spēles pret taktiski un tehniski spēcīgām komandām bija ļoti vērtīgas - tās mūsu florbolistēm lika saprast, ka laukumā svarīgāka par skriešanu ir domāšana, lai katra darbība tiktu veikta ar kādu noteiktu jēgu un mērķi. Saspringtais spēļu grafiks (četras spēles nepilnu triju diennakšu laikā) bija kā labs ģenerālmēģinājums pasaules čempionātam Kanādā, kas sāksies jau mazāk nekā pēc trim mēnešiem. Tas, ka tādas pārbaudes spēles ar florbola pasaules vadošo valstu komandām ir nepieciešamas, pierādījās jau ar Latvijas sieviešu izlasi, kas pirms pasaules čempionāta aizvadīja trīs mačus Zviedrijā. Tagad gan treneris, gan arī pašas spēlētājas labāk zina, pie kā vairāk jāpiestrādā atlikušajās treniņnometnēs. J.Fedulovs plāno aizvadīt arī pārbaudes spēles, bet tepat Latvijā, piemēram, ar pieaugušo sieviešu izlasi.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jana Filipsone

V

FK NND

2.

Elīna Tauriņa

U

Lekrings

3.

Elīza Savicka

U

FK Ķekava

4.

Rebeka Laure

U

Rubene

5.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

6.

Edīte Ozoliņa

U

Ķekavas Bulldogs

7.

Nensija Šimkūna

U

Tērvete

8.

Una Zboroveca

U

LiepU

9.

Linda Dadajeva

U

Rīgas Lauvas

10.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

11.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

12.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

13.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

14.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

15.

Paula Zute

U

FK Sala

16.

Ance Krjukova

U

Rīgas Lauvas

17.

Liliāna Jakovicka

A

Rīgas Lauvas

18.

Linda Lubgāne

A

FK Sala

19.

Justīne Čēma

A

Rīgas Lauvas

20.

Alise Lakija Širve

V

FK Sala

21.

Sabīne Anna Zīverte

A

Rubene

22.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

Lekrings

23.

Elīna Jeige

V

Ķekavas Bulldogs

24.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS