"Valmiera/ViA" uzvar buldogus un atgriežas 2.vietā

15.01.2016

valmiera_fbk_14.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem vicelīderes godu atguvusi FBK "Valmiera/ViA", kas šovakar savā laukumā ar 8:4 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Ar 4 (3+1) punktiem valmieriešu rindās izcēlās Ričards Eglītis.

 

FBK "Valmiera/ViA" jau iepriekš bija nodrošinājusi sev dalību izslēgšanas spēlēs, bet atlikušajos mačos noteikti grib pacīnīties par pēc iespējas augstāku pozīciju turnīra tabulā. Šovakar pie valmieriešiem viesojās turnīra pastarīte "Ķekavas Bulldogs", kas gan pēdējos mačos punktus tāpat vien nevienam nedāvināja. Cīņu ļoti pārliecinoši sāka valmierieši, kuri jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:1. Tomēr spēles liktenis vēl nebūt nebija izšķirts, jo otrajā trešdaļā iniciatīvu pārņēma ķekavieši, kuri guva divus bezatbildes vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 3:4. Pēdējās trešadaļas sākumā viesi spēja arī panākt neizšķirtu rezultātu - 4:4. Valmieras komandai lielākoties tieši trešais periods bijis kā klupšanas akmens, bet izskatījās, ka valmierieši no savām iepriekšējām kļūdām mācījušies, jo šoreiz viņi uz Ķekavas komandas ofensīvu atbildēja ar četriem goliem pēc kārtas un svinēja samērā pārliecinošu uzvaru ar 8:4.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Ričardu Eglīti, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedrs Mārtiņš Broks izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma vienu vārtu autors Jānis Bilinskis, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Matīss Ziemelis. FBK "Valmiera/ViA" pēc šīs uzvaras ar 35 punktiem atgriezās turnīra tabulas otrajā vietā, kur bija atradusies jau iepriekš.

JUGLASCIEMS