FK "Rīga" revanšējas vicečempioniem

28.11.2015

riga_dale.jpg

Pēdējā no trim šovakar notikušajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm "Mogo-RTU/Rockets" Spuņciemā uzņēma FK "Rīga" florbolistus. Rīdziniekiem izdevās svinēt uzvaru ar 5:3, revanšējoties vicečempioniem un turnīra tabulas vicelīderiem par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (9:14), pa diviem goliem iemeta Alvis Dāle un Toms Bitmanis.

 

Regulārā turnīra pirmajā aplī "Mogo-RTU/Rockets" pieveica "Rīgu" ar 14:9, arī šovakar, kad abas komandas tikās Spuņciemā, par favorītiem tika uzskatīti tieši <i>studenti</i>. Tomēr spēle aizritēja laukuma saimniekiem nelabvēlīgā gultnē – pirmajā periodā pēc brāļu Dāļu kombinācijas (Toma piespēli vārtu guvumā pārvērta Alvis) vadībā ar 1:0 izvirzījās viesi, bet mača vidū Toms Bitmanis panāca jau 2:0. Laukuma saimnieku spēlējošais treneris Jānis Jansons vienus vārtus atguva (1:2), tomēr pēc otrā perioda "Rīga" atradās vadībā ar 3:1. Pēdējā periodā FK "Rīga" savu divu vārtu handikapu spēja nosargāt un varēja svinēt uzvaru ar 5:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Edgars Jemeļjanovs, kurš atvairīja 37 no 40 (!) pretinieku metieniem. Pa diviem vārtiem viņa komandas labā guva Alvis Dāle un Toms Bitmanis, jā piebilst, ka Bitmanis pēc šīs spēles rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 33 punktiem panāca 1.vietā atrodošos vārdabrāli Akmeņlauku. Divas rezultatīvas piespēles Toma Dāles kontā. Arī "Mogo-RTU/Rockets" rindās labākā spēlētāja balva tika vārtsargam – Indriķim Siliņam, kurš tika galā ar 22 pretinieku metieniem. Divus golus iemeta Jānis Jansons. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz 8.vietu turnīra tabulā.

SF
JUGLASCIEMS