"Rubenei" un "Lekringam" izšķirošā cīņa par EuroFloorball Cup

10.10.2015

0000-efc2015.jpg

Šodien Cēsīs ar sieviešu un vīriešu komandu finālspēlēm noslēgsies EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs. Abos finālos iekļuvuši Latvijas klubi – sieviešu konkurencē Kocēnu "Rubene" spēkosies ar Krievijas "Nauka", bet vīriešu komandu izšķirošajā mačā Cēsu "Lekrings" stāsies pretī Norvēģijas "Greaker IBK".

 

Pulksten 15.00 "Nauka" – "Rubene" (siev.)

Krievijas "Nauka" tiek uzskatīta par šī turnīra pārliecinošu favorīti. Apakšgrupas spēlēs krievietes ar 12:0 sakāva gan Vācijas komandu "MFBC Grimma", gan "Ķekavu". Pusfinālā gan Krievijas klubam nepārliecinoša uzvara ar tikai vienu vārtu pārsvaru pār Polijas "MMKS Podhale Nowy Targ"- 5:4.
Kocēnu "Rubenes" florbolistes turnīru sāka ar ļoti svarīgu uzvaru pār Polijas čempioni "MMKS Podhale Nowy Targ" (4:3), bet apakšgrupas otrajā spēlē ar 9:0 sakāva pastarīti – Spānijas "CDE El Valle". Pusfinālā kocēnietes ne bez piepūles svinēja laimīgu uzvaru pār "Ķekavas" florbolistēm – 5:4. Sieviešu turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta 6.vietā ar 7 (3+4) punktiem ir "Rubenes" spēlētāja Liene Adamane, bet 10.vietā ar pieciem goliem – Zane Darša. Kocēnu komandas pirmajai vārtsardzei Ilgai Jēkabsonei 87.71% atvairītu metienu.

 

Pulksten 18.00 "Lekrings" - "Greaker IBK" (vīr.)

Cēsu "Lekrings" uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs – ar 12:3 tika sagrauta turnīra pastarīte no Francijas "IFK Paris", bet Krievijas klubu "Nizhegorodets" cēsniekiem izdevās pārspēt ar 6:4. Vakar vēlu vakarā notikušajā pusfinālspēlē cēsniekiem sīvu pretestību izrādīja Kocēnu "Rubene", kas tika pieveikta tikai pagarinājuma pēdējā minūtē – 5:4. Starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem ar 9 (5+4) punktiem ir cēsnieks Andris Rajeckis, 7.vietā ar 5 (1+4) punktiem Emīls Dzalbs, kuram seko Artis Savins, Dāvis Vilders un Ingus Laiviņš – pa četriem punktiem katram. No Cēsu komandas vārtsargiem nedaudz labāk veicies Anrijam Vetam, kurš atvairījis 84.09% pretinieku metienu.
Arī Norvēģijas "Greaker IBK" šajā turnīrā vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. Apakšgrupā norvēģi ar 5:4 pārspēja "Rubeni", bet ar 6:5 – Igaunijas "TTU SK". Vakar pusfinālā "Greaker IBK" bija pārliecinoši labāka par Krievijas čempionvienību "Nizhegorodets".

 

Spēles notiek Cēsu sporta kompleksā, Piebalgas ielā 18. Līdzjutēji aicināti atbalstīt savus favorītus. Ieejas maksa uz visām četrām vienas dienas spēlēm – 3.00 EUR. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles ir redzamas arī interneta TV tiešraidē: ŠEIT

 

Vairāk informācijas par turnīru: ŠEIT

JUGLASCIEMS