EuroFloorball kausā – latviešu pusfināla diena

09.10.2015

0000-efc2015.jpg

Šodien Cēsīs notiekošajā EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā tiks aizvadītas pusfināla spēles. Kā vīriešu, tā arī sieviešu pusfinālā vienā pārī nūjas krustos Latvijas komandas – FK "Ķekava" ar "Rubeni W" un "Lekrings" ar "Rubeni M".

 

13.00 "Rubene" – FK "Ķekava" (siev.)

Kocēnu "Rubenes" florbolistes turnīru sāka ar ļoti svarīgu uzvaru pār Polijas čempioni "MMKS Podhale Nowy Targ" (4:3), bet vakar apakšgrupas otrajā spēlē ar 9:0 sakāva pastarīti – Spānijas "CDE El Valle". Sieviešu turnīrā piecas spēlētājas guvušas pa sešiem rezultativitātes punktiem, starp viņām ir arī kocēniete Liene Adamane – 6 (2+4). Kocēnu komandas pirmā vārtsardze Ilga Jēkabsone šajā turnīrā līdz šim atvairījusi 88.88% pretinieču metienu.

FK "Ķekava" sev vietu pusfinālā praktiski nodrošināja jau pirmajā mačā, kad, tiekoties ar Vācijas čempionvienību "MFBC Grimma", atspēlēja divu vārtu deficītu un svinēja panākumu pēcspēles metienos – 5:4. Grupas otrajā mačā ķekavietes neko nevarēja padarīt turnīra favorītēm krievietēm - "Naukai" tika zaudēts ar 0:12. Rezultatīvākā Ķekavas komandā ar diviem vārtu guvumiem ir Paula Brunovska.

 

19.00 "Lekrings" - "Rubene" (vīr.)

Cēsu "Lekrings" uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs – ar 12:3 tika sagrauta turnīra pastarīte no Francijas "IFK Paris", bet Krievijas klubu "Nizhegorodets" cēsniekiem izdevās pārspēt ar 6:4. Cēsu komandas uzbrucējs Andris Rajeckis ar 7 (5+2) punktiem šobrīd atrodas turnīra rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Dāvim Vilderam, Ingum Laiviņam un Emīlam Dzalbam ir pa četriem rezultativitātes punktiem. Abi "Lekringa" vārtsargi, kuri aizvadījuši pa vienai spēlei, demonstrējuši apmēram līdzīgu sniegumu – Normundam Krūmiņam mačā pret krieviem 76.47% atvairītu metienu, Anrijam Ventam mačā pret francūžiem – 72.73%.

Kocēnu "Rubene" tikai vakar nodrošināja sev tiesības spēlēt pusfinālā, jo apakšgrupas pirmajā mačā ar 4:5 piekāpās Norvēģijas klubam "Greaker IBK". Vakar kocēnieši nodemonstrēja atzīstamu sniegumu pret Igaunijas čempioni "TTU SK", ko pārspēja ar 4:2. Starp Kocēnu komandas vārtsargiem labāk veicies Ārim Ulmanim, kurš spēlēja pret igauņiem – 91.30% atvairītu metienu un vieta labāko vārtu vīru saraksta galvgalī. Rezultatīvākais "Rubenes" rindās ar 3 (2+1) punktiem ir Atis Stepāns.

 

Sieviešu turnīra otrajā pusfinālspēlē, kas sāksies jau pulksten 10.00, spēkiem mērosies "Nauka" un "MMKS Podhale Nowy Targ", bet vīriešu turnīrā pulksten 16.00 tiksies "Nizhegorodets" un "Greaker IBK".

 

Visas spēles notiek Cēsu sporta kompleksā, Piebalgas ielā 18. Līdzjutēji aicināti atbalstīt savus favorītus. Ieejas maksa uz visām četrām vienas dienas spēlēm – 3.00 EUR. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles ir redzamas arī interneta TV tiešraidē: ŠEIT

 

Vairāk informācijas par turnīru: ŠEIT

JUGLASCIEMS