"Lekrings" pārspēj krievus un iekļūst pusfinālā

07.10.2015

lekrings_rajeckis.jpg

Par Cēsīs notiekošā EuroFloorball Cup turnīra pusfinālisti kļuvusi mājinieku komanda "Lekrings", kas šovakar sīvā cīņā ar 6:4 pārspēja Krievijas labāko klubu "Nizhegorodets". Cēsnieku rindās ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Andris Rajeckis, kuram tika labākā spēlētāja balva.

 

Cēsu "Lekrings" maču pret Krievijas "Nizhegorodets" sāka ļoti apņēmīgi, jau pirmajās sešas minūtēs izvirzoties vadībā ar 3:0. Pirmos divus vārtus iemeta Andris Rajeckis, bet trešos – Dāvis Vilders. Tiesa, neiztika arī bez rupjām kļūdām, ko savā labā izmantoja krievi, ātri atgūstot vienus vārtus – 1:3. 10.minūtē Pauls Erenbots atjaunoja triju vārtu pārsvaru Cēsu komandai, bet pēc pirmā perioda mūsējiem divu vārtu handikaps – 4:2. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – krievi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:4. Ļoti svarīgus vārtus, Cēsu komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, 48.minūtē iemeta Artis Savins – 5:3. Uzreiz pēc tam sev jau "hat-trick" noformēja Andris Rajeckis – 6:3. Pretinieki gan nepadevās, un vienus vārtus spēja atgūt, tomēr otro uzvaru divās spēlēs guva Cēsu "Lekrings", šoreiz ar 6:4, nodrošinot sev vietu pusfinālā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Andris Rajeckis, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. Pa diviem punktiem savāca Dāvis Vilders, Artis Savins un Emīls Dzalbs.

 

Vietu pusfinālā sev nodrošinājusi arī Norvēģijas komanda "Greaker IBK", kas šodien sīvā cīņā ar 6:5 pārspēja Igaunijas "TTU SK". Igauņi rīt ar Kocēnu "Rubeni" cīnīsies par iespēju spēlēt pusfinālā pret "Lekringu", bet norvēģu pretinieki būs vai nu krievi, vai arī Francijas klubs "IFK Paris".

 

"Nizhegorodets" - "Lekrings"4:6 (2:4, 1:0, 1:2)

Metienu attiecība:

17:33 (6:11, 6:11, 5:11)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Andris Rajeckis 4 (3+1), Dāvis Vilders 2 (1+1), Artis Savins 2 (1+1), Emīls Dzalbs 2 (0+2), Pauls Erenbots 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1).

JUGLASCIEMS