VFČ sākušās izslēgšanas spēles

16.04.2014

vfc_logo_zils.jpg

14.aprīlī izslēgšanas spēļu turnīru sāka Vidzemes florbola čempionāta astoņas spēcīgākās vienības. Starp tām arī pērnās sezonas čempione - "Farm club", kas, uzvarot regulārajā turnīrā, apliecināja savu favorītu statusu arī šogad.

 

Regulārais turnīrs

Šogad čempionātā piedalījās 11 komandas, aizvadot divu apļu turnīru. Florbola čempionāta sākumā pārliecinoši izskatījās "Valkas" florbolisti, tomēr līdz pamatturnīra noslēgumam viņi nespēja saglabāt līderpozīcijas un regulārajā turnīrā atzina "Farm club" pārākumu. Trešajā vietā šogad palika "Gulbene". Tāpat labāko astotniekā vietu izcīnīja arī "Coyote-Inčukalns", "Valmiera U16", STK, "Togosports.com" un "Kodums".

 

Tikai viens punkts līdz iekļūšanai izslēgšanas spēlēs pietrūka "Valmiera U18". Pamatturnīru desmitajā vietā ar 11 punktiem noslēdza "Police class", bet ViA ar izcīnītajiem desmit punktiem palika pēdējā pozīcijā.

 

Par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ričards Eglītis, kurš regulārajā sezonā 20 mačos sasniedza 95 gūto punktu robežu. FK "Valka" līderis Roberts Līviņš guva 56 punktus, savukārt gulbenietis Jānis Stībelis savā rēķinā pierakstīja 54 punktus.

 

Labākais starp vārtsargiem ir Valkas vārtu vīrs Reinis Šalders ar 82% atvairīto metienu. Otrs labākais šajā rādītājā - Aivirs Rugājs ar 81% atvairīto metienu, bet trešais Artis Denovs ar mazliet vairāk kā 80% neitralizēto metienu.

Izslēgšanas spēles

Ceturtdaļfinālu pāros tiekas "Farm club" un "Kodums", bet pusfinālā labākajai no šīm komandām stāsies pretī "Valmiera U16" un "Coyote-Inčukalns" pāra uzvarētājs. Otrajā pusfinālu zarā spēkiem mērojas "Gulbene" ar STK un "Valka" ar "Togosports.com".

 

Izslēgšanas spēļu turnīrā vienības sacenšas līdz vienas komandas divām uzvarām, bet spēles laiks saglabājas tāds pats, kāds tas bija regulārajā čempionātā. Arī pusfinālā cīņa notiks līdz vienas komandas divām uzvarām, turpretī finālā un spēlē par trešo vietu - būs viens mačs. Ja kādas no medaļu spēļu pamatlaikiem noslēgsies neizšķirti, tiks spēlēts 10 minūšu pagarinājums līdz pirmajiem vārtiem.

 

Pirmdien pie pirmās uzvarām tika "Farm club", kas ar 8:4 pārspēja "Kodumu", un "Valmiera U16", kas bez lielas piepūles ar 11:6 apspēlēja Inčukalna komandu. Nākamās play-off spēles risināsies trešdien, ceturtdien un piektdien.

JUGLASCIEMS