Pirmās dienas otrajā spēlē latvietes nolauž dānietes

18.10.2019

paula_mat.jpg

Polijas pilsētā Novi Targā notiekošajā Sešu nāciju izaicinājuma turnīru florbolā otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi Latvijas sieviešu izlase, kas tikai pēdējā periodā guva izšķirošo pārsvaru pār Dānijas valstsvienību – 4:2. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta izšķirošo vārtu autore Paula Matisone.

 

Turnīra pirmajā spēlē mūsu florbolistes ar 6:2 sakāva vācietes, bet dānietes ar 2:4 piekāpās spēcīgajai Slovākijas izlasei. Latvijas un Dānijas valstsvienību savstarpējās spēles rezultātu tikai 13.minūtē atklāja mūsu meitenes – perfekti izspēlētu kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Simona Grāpēna. 21.minūtē pretinieces realizēja skaitlisko vairākumu, atjaunojot neizšķirtu – 1:1. 24.minūtē Māra Stapkēviča vēlreiz izvirzīja vadībā mūsu komandu (2:1), bet 27.minūtē dānietes vārtus guva arī brīdī, kad viņām bija skaitliskais mazākums – 2:2. Ar tādu rezultātu noslēdzās otrā trešdaļa. 33.minūtē, kad izgājienā uz dāniešu vārtiem tika bloķēta Simona Grāpēna, mūsu meitenēm radās iespēja izpildīt soda metienu. To gan neizmantoja Anna Ankudinova, tāpēc rezultāts nemainījās. Toties jau pēc minūtes lieliski nospēlēja Paula Matisone, kura pārtvēra bumbiņu un pa kreiso malu aizskrēja uzbrukumā, savu reidu noslēdzot ar precīzu metienu – 3:2. Atlikušajā laikā spēles galarezultātu ar precīzu metienu uzstādīja Jūlija Rozīte – 4:2.

 

Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma izšķirošo vārtu autore Paula Matisone, Šoreiz neviena no mūsu florbolistēm neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Latvijas izlasei pēc divām spēlēm ir maksimālais punktu skaits – četri, bet turnīrā tabulā mūsu meitenēm šobrīd ir dalīta pirmā vieta ar slovākietēm, kurām arī divi panākumi un precīzi tāda pati iemesto un ielaisto vārtu attiecība – 10:4. Rīt, 19.oktobrī, mūsu meitenes tiksies ar norvēģietēm un polietēm, bet turnīra pēdējā dienā spēkosies ar Slovākijas izlasi.


SF
JUGLASCIEMS