"Valmiera" savā laukumā noper pastarīti "Bausku"

05.10.2019

valmiera_liepins_019.jpg

Pirmajā no piecām šovakar notiekošajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm turnīra līdere FBK "Valmiera" savā laukumā uzņēma pastarīti "Bausku". Valmierieši, lai arī mača sākumā ieraidīja bumbiņu paši savos vārtos, turpinājumā nekādas vaļības vairs neatļāvās, sakaujot baušķeniekus ar 13:4. Pa 4 (3+1) punktiem uzvarētāju labā guva Mārtiņš Broks un Gatis Liepiņš.

 

FBK "Valmiera", kas šobrīd ir vienīgā komanda, kas izcīnījusi maksimālo punktu skaitu, savā laukumā uzņēma turnīra pēdējās vietas īpašnieci "Bausku", kam līdz šim nav ne punkta, tikai trīs zaudējumi, divi no tiem – iespaidīgi (2:12 un 1:8). Teju desmit minūtes rezultāts šajā mačā netika atklāts, bet tad valmieriešiem gadījās ievirzīt bumbiņu pašiem savos vārtos – 0:1. Šo situāciju laukuma saimnieki steidza labot, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 4:1. Ar vārtu guvumiem izcēlās Gatis Liepiņš, Matīss Salmiņš, Arturs Okružko un Māris Riekstiņš. Tikai spēles vidū, kad rezultāts jau bija 5:1, ar vārtu guvumu izcēlās arī baušķenieki – ar 13 sekunžu intervālu divas reizes Valmieras komandas vārtos bumbiņu raidīja Lotārs Melderis (3:5). Intriga gan ļoti drīz zuda – pēc otrās trešdaļas mājinieki atradās vadībā ar 9:3, bet visā mačā FBK "Valmiera" sakāva "Bausku" ar 13:4.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Gatis Liepiņš, kuram 4 (3+1) rezultativitātes punkti. Tieši tikpat punktu arī Mārtiņam Brokam. Pa 3 (1+2) punktiem sakrāja Ričards Eglītis un Pāvels Semjonovs, bet pa 2 (1+1) – Ričards Rība, Daniels Urbanovičs un Matīss Salmiņš. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma divu vārtu autors Lotārs Melderis.

SF
JUGLASCIEMS