"Pārgauja" viesos salauž "Ogres Vilku" pretestību

16.09.2018

pargauja_18j.jpg

Ar uzvaru ELVI florbola līgas vīriešiem jauno sezonu sākusi divkārtējā bronzas medaļniece "Pārgauja" (Stalbe), kas šovakar viesos ar 9:4 pieveica "Ogres Vilkus". Izšķirošo pārsvaru stalbieši gan ieguva tikai pēdējā periodā, iemetot četrus bezatbildes vārtus. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Gvido Lauga.

 

FK "Ogres Vilki" šovakar aizvadīja pirmo spēli savā laukumā, bet "Pārgaujai" tas bija pirmais mačs turnīrā, jo pirmajā kārtā stalbieši bija brīvi. Punktu pirms šīs tikšanās nebija nevienai no sāncensēm, jo Ogres komanda, pirms nedēļas viesojoties Bauskā, piedzīvoja zaudējumu ar 7:11. Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā, kad ogrēnieši debitēja ELVI florbola līgā, "Bauska" bija vienīgā komanda, ko viņiem izdevās pārspēt.

 

"Ogres Vilki" Stalbes komandu sagaidīja ļoti kareivīgi – jau 1.minūtē mājinieku uzbrucējs Markuss Januševskis pārspēja viesu vārtsargu Dāvi Helmutu Zvejnieku, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Pēc trim nospēlētām minūtēm rezultāts bija jau 2:0, jo Elvijs Jankovskis realizēja soda metienu. Tiesa, divi vārti florbolā nav nekāds vērā ņemamais pārsvars, sevišķi jau mačā pret stalbiešiem, kas ar atspēlēšanās lielmeistari. Tā arī bija – jau 7.minūtē lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Gvido Lauga (1:0). Pirmā perioda izskaņā noraidījumu uz piecām minūtēm par bīstamu spēli saņēma "Pārgaujas" kapteinis Mārtiņš Rajeckis. Jāatzīst, ka šis skaitliskais mazākums par labu nāca viesiem, kuri piecu minūšu laikā guva divus vārtus, kamēr laukuma saimnieki tikai vienus – 3:3. Otrās trešdaļas laikā Stalbes komanda ieguva vienu vārtu pārsvaru (5:4), bet pēdējā periodā iemeta četrus bezatbildes golus, čempionātu sākot ar pārliecinošu uzvaru – 9:4.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina vārtsargu Dāvi Helmutu Zvejnieku, kurš atvairīja 24 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Gvido Lauga, 3 (1+2) punkti Oskara Baloža kontā, pa diviem vārtiem guva Artūrs Jurševskis un Edgars Puriņš, bet Olafam Zvīnim 2 (1+1) punkti. Ogres komandas labā visus punktus guva divi spēlētāji – labākā balvu saņēmušais Elvijs Jankovskis, kuram 4 (3+1) punkti, un Markuss Januševskis, kuram 2 (1+1) punkti.

 

FK "Ogres Vilki" – SK "Pārgauja" 4:9 (3:2, 1:3, 0:4)

Metienu attiecība:

28:28 (14:10, 10:8, 4:10)

Rezultatīvākie:
FK "Ogres Vilki"
 – Elvijs Jankovskis 4 (3+1), Markuss Januševskis 2 (1+1).

SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 4 (3+1), Oskars Balodis 3 (1+2), Edgars Puriņš 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Olafs Zvīnis 2 (1+1), Mārtiņš Zicmanis 1 (0+1), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS