"Rubene" noguļ startu - čempioni panāk jau 2:0

18.03.2018

ulbroka_2017.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā otro uzvaru divās spēlēs guvusi pašreizējā čempione "Betsafe/Ulbroka", kas šovakar savā laukumā Kocēnu "Rubeni" pieveica ar 9:6. Kocēnieši neveiksmīgi aizvadīja pirmo periodu, kura laikā ielaida piecus bezatbildes vārtus. Uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem rezultatīvākais bija Juris Gribusts.

 

Vakar, kad Ulbrokas sporta kompleksā "Betsafe/Ulbroka" un "Rubene" pusfinālā pirmo reizi mērojās spēkiem, cīņa ritēja punkts punktā. Tuvāk uzvarai pamatlaikā bija kocēnieši, bet laukuma saimnieki spēja izglābties, bet pēc tam arī svinēt uzvaru pēcspēles metienos ar 7:6, sērijā iegūstot vadību ar 1:0.

 

Šīvakara mačam bija jau pavisam cits scenārijs, jo pirmajā trešdaļā laukumā dominēja tikai ulbrokieši, kuri guva piecus vārtus pēc kārtas - 5:0. Pa golam iemeta Kārlis Bulāns, Edžus Ceriņš, Juris Gribusts, Kristers Eglītis un Kaspars Šķēls. Tajā pašā laikā "Rubene" palika tukšā, jo Juris Zilberts nerealizēja soda metienu, arī divi skaitliskie vairākumi palika neizmantoti. Toties otrajā periodā viesiem vajadzēja mazāk par minūti, lai no rezultātu tablo nodzēstu savu nulli - 1:0, gols Reiņa Mirkša kontā. "Rubene" turpināja uzbrukt un līdz spēles vidum panāca samērā cerīgu rezultātu - 3:5, pa golam Mārtiņam Zelčam un Ingaram Matisonam. Diemžēl šajā periodā Kocēnu komandas veiksmes limits izrādījās izsmelts.

 

Otrajā trešdaļā vārti vairs netika gūti, bet pēdējā periodā ulbrokieši Juris Gribusts un Rolands Kovaļevskis iemeta pa golam, atjaunojot savai komandai četru vārtu pārsvaru - 7:3. 56. minūtē Kocēnu komandas florbolists Klāvs Bošs ar metienu pagriezienā pārsteidza "Besafe/Ulbrokas" vārtsargu, samazinot laukuma saimnieku handikapu līdz trim vārtiem - 4:7. Jau 56. minūtē kocēnieši sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas nekavējoties deva rezultātu - Atis Stepāns ar trāpīgu metienu atgrieza zināmas cerības "Rubenei" - 5:7. Tomēr tuvāk Kocēnu komandai nebija lemts tikt, jo bumbiņu tobrīd tukšajos viesu vārtos ieraidīja Edžus Ceriņš - 8:5. Vēl vienu golu ar metienu arī tukšos vārtos guva ulbrokietis Kaspars Šķēls, panākot 9:5. "Rubene" vēl nepadevās - pamatlaika priekšpēdējā minūtē vienus vārtus guva Andris Jēkabsons - 6:9. Pamatlaika pēdējā minūtē rezultāts vairs nemainījās, līdz ar to "Betsafe/Ulbroka" varēja svinēt uzvaru ar 9:6, sērijā izvirzoties vadībā jau ar 2:0.

 

Balvu kā labākais spēlētājs uzvarētāju rindās saņēma Juris Gribusts, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa 3 (2+1) punktiem guva viņa komandas biedri Edžus Ceriņš un Kaspars Šķēls. Par labāko starp kocēniešiem atzina Klāvu Bošu, kuram 2 (1+1) punkti, tikpat punktu arī Mārtiņam Zelčam, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Ingars Matisons. Nākamās nedēļas nogalē sērija pārcelsies uz Kocēniem, kur pie pirmās uzvaras noteikti mēģinās tikt "Rubene".

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Betsafe/Ulbroka" - "Rubene" 9:6 (5:0, 0:3, 4:3), sērijā 2:0

Metienu attiecība:

23:25 (9:9, 5:6, 9:10, 2:3)

Rezultatīvākie:

"Betsafe/Ulbroka" - Juris Gribusts 4 (2+2), Edžus Ceriņš 3 (2+1), Kaspars Šķēls 3 (2+1), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Kristers Eglītis 1 (1+0), Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Kārlis Jānis Petrovskis 1 (0+1), Niks Ķuzulis 1 (0+1), Ivars Dišereits 1 (0+1).

"Rubene" - Ingars Matisons 3 (1+2), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Klāvs Bošs 2 (1+1), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Reinis Mirkšs 1 (1+0), Atis Sepāns 1 (1+0), Mārtiņš Jēkabsons 1 (0+1), Ivars Jēkabsons 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS