"Betsafe/Ulbroka" mazākumā salauž "EMU SK" pretestību

13.01.2018

20140920-juskevics2.jpg

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika Igaunijas un Latvijas čempionvienību duelis - Tartu spēkiem mērojās "EMU SK" un "Betsafe/Ulbroka". Spēles vidū ulbrokieši viena skaitliskā mazākuma laikā guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 5:4, bet visā mačā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 14:6. Ulbrokiešu sastāvā ar septiņiem vārtu guvumiem izcēlās Ainārs Juškēvičs.

 

Šovakar Tartu jau otro reizi šajā sezonā Igaunijas čempione "EMU SK" krustoja nūjas ar Latvijas tāda paša titula īpašnieci "Betsafe/Ulbroka". Abu komandu pirmajā tikšanās reizē ar 13:4 uzvarēja latvieši. Lai arī laukumā nedevās Tartu komandas uzbrukuma līderis un ELVI florbola līgas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs, gandrīz pusi spēles mājinieki izrādīja ļoti cienījamu pretestību. Rezultātu 6. minūtē atklāja Ainārs Juškēvičs (1:0), bet 8. minūtē Edgars Zeidlers pārsvaru jau dubultoja - 2:0. Tiesa, 13. minūtē Miko Sārivori ar precīzu metienu nodzēsa arī mājinieku nulli no rezultātu tablo - 1:2. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts(3:3), bet otrās trešdaļas sākumā "EMU SK" izvirzījās vadībā ar 4:3. Par lūzuma punktu šajā mačā var uzskatīt 27. minūti, kad skaitliskajā vairākumā spēlēja igauņi, bet divus vārtus ar 27 sekunžu intervālu guva Ainārs Juškēvičs, kuram abos gadījumos asistēja Rolands Kovaļevskis - 5:4. Kovaļevska un Juškēviča saikne šajā periodā bija rezultatīva vēl divas reizes, bet pēc otrā perioda "Betsafe/Ulbrokai" jau bija četru vārtu pārsvars - 9:5. Visā spēlē ulbrokiešiem ļoti pārliecinoša uzvara ar 14:6.

 

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta Rolandam Kovaļevskim, kuram 5 (1+4) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija tikai maiņas biedrs Ainārs Juškēvičs ar septiņiem vārtu guvumiem, 3 (2+1) punkti Edgara Zeidlera kontā, bet Jurim Gribustam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp igauņiem atzina Kasparu Jogaru, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Romana Družiņinska kontā "hat-trick", divus golus iemeta Aleksandrs Avtušenko. "Betsafe/Ulbrokai" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir 42 punkti un joprojām vicelīderes gods. "EMU SK" ar 25 punktiem ieņem 7. vietu.

SF
JUGLASCIEMS