"Pārgauja" Jurševska atgriešanas spēlē piekāpjas "Lekringam"

12.01.2018

lekrings_rokas17.jpg

Pirmajā no divām šovakar notikušajām ELVI florbola līgas mačiem "SK Pārgauja", kurā pēc vairāku gadu prombūtnes atgriezies Latvijas izlases spēlētājs Artūrs Jurševskis, Stalbes skolas sporta zālē uzņēma Cēsu "Lekringu". Cēsnieki, kuru rindās arī paguvis uzspēlēt Jurševskis, viņa atgriešanos dzimtajā komandā pamanījās sabojāt, svinot uzvaru ar 6:4. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Aleksandru Abramovu.

 

Artūrs Jurševskis florbola spēles pamatus apguva Stalbē, bet pēc tam devās projām, vairākas sezonas aizvadot Cēsu komandā, vienu - Ulbrokas vienībā, bet šīs sezonas pirmajā pusē izmēģinot savus spēkus ārzemēs - Čehijas Elites līgā. Jaunajā gadā Jurševskis nolēma atgriezties "Pārgaujā", bet pirmo spēli savas dzimtās komandas sastāvā viņš aizvadīja šovakar, kad stalbieši uzņēma Cēsu "Lekringu". Mača pirmā puse bija ļoti neveiksmīga mājiniekiem, kuri pirmajā periodā pēc Laura Zaiceva, Kārļa Bulmeistera un Pētera Trekšes metieniem nonāca iedzinējos ar 0:3. Spēles vidū laukuma saimnieku situācija kļuva pavisam katastrofāla - 0:5. Tikai 35. minūtē no rezultātu tablo tika nodzēsta "Pārgaujas" nulle - pēc Artūra Jurševska piespēles vārtus guva Edgars Puriņš (1:5). Pēdējā perioda sākumā stalbieši guva vēl divus vārtus (3:5). Lauzt spēles gaitu "Pārgaujai" gan neizdevās - uzvaru ar 6:4 izcīnīja Cēsu "Lekrings". Jāpiebilst, ka arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē pārāki izrādījās cēsnieki - 5:4.

 

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Aleksandru Abramovu, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Rezultatīvākie "Lekringa" rindās ar 2 (1+1) punktiem katram bija Toms Rīsmanis un Kārlis Bulmeisters. Labākā spēlētāja balvu "Pārgaujas" rindās saņēma Edgars Puriņš, kurš ar trim vārtu guvumiem bija rezultatīvākais. Artūra Jurševska kontā divas rezultatīvas piespēles. Cēsu "Lekrings" pēc šīs uzvaras ar 30 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 4. vietu. "Pārgaujai" joprojām 19 punktu un 9. vieta.

SF
JUGLASCIEMS