"Rubene" uzvar pastarīti "Lekrings" un atgūst līderes godu

17.12.2017

rubene_adamanel.jpg

ELVI florbola līgas sievietēm pašreizējā čempione "Rubene" (Kocēni) šovakar viesojās Cēsīs pie Virslīgas debitantes "Lekrings", ko sakāva ar 11:1. Ar 6 (5+1) punktiem izcēlās Laura Gaugere, atgūdama turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu. "Hat-trick" pieredzējušajās Lienes Adamanes kontā.

 

Kocēnu "Rubene" vakar piedzīvoja otro zaudējumu šajā sezonā, savā laukumā ar 6:9 piekāpjoties Igaunijas sieviešu izlasei, bet šodien devās pēc trim punktiem pie Virslīgas debitantes "Lekrings", ko vienu reizi Cēsīs jau bija sakāvusi ar 14:1. Šīsdienas mačs izvērtās ļoti līdzīgs iepriekšējam - pirmā perioda laikā kocēnietes Liene Adamane un Marta Lība Zameca izvirzīja vadībā ar 2:0 savu komandu. Otrās trešdaļas otrajā pusē, kad rezultāts bija 3:0, vārtus "Lekringa" labā guva Klinta Mārtiņjēkaba - 1:3. Kā vēlāk izrādījās, tie bija cēsnieču goda vārti šajā spēlē. Pēc otrā perioda "Rubene" atradās vadībā ar 4:1, bet pēdējā trešdaļā guva septiņus bezatbildes vārtus, svinot panākumu ar 11:1.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura atvairīja 14 no 15 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 6 (5+1) punktiem bija Laura Gaugere, kura tādejādi atguva turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu, ko viņai uz pāris stundām bija atņēmusi "NND Rīga" uzbrukuma līdere Santa Torstere. Trīs vārtus "Rubenes" labā iemeta Liene Adamane, pa 3 (1+2) punktiem Lībai Daijai Mikovai un Elizabetei Pavloskai, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Linda Līce. Par labāko starp cēsniecēm atzina vārtsardzi Klintu Kalniņu, kura tika galā ar 21 no 32 pretinieču metieniem. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar 24 punktiem atguva ELVI florbola līgas sievietēm līderes godu, bet "Lekrings" joprojām ir bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā.

SF
JUGLASCIEMS