Somi atspēlējas pret čehiem un uzvar poļus, šveicieši sakauj amerikāņus

28.07.2017

fin_czesmall.jpg

Šodien Polijas pilsētā Vroclavā, kur notiek Pasaules spēles neolimpiskajos sporta veidos, ar divām spēlēm startēja florbola turnīrs. Pirmajā spēlē pasaules čempioni somi jau 26. sekundē nonāca iedzinējos (0:1) pret čehiem, tomēr svinēja likumsakarīgu uzvaru ar 4:2, otrajā mačā šveicieši ar 17:0 sakāva ASV izlasi, bet trešajā somi ar 5:0 atstāja sausā mājiniekus poļus.

 

Pasaules spēļu florbola turnīrs tika atklāts ar maču starp pasaules čempioniem somiem un Čehijas izlasi. Jau 26. sekundē pēc Daniela Sebeka rezultatīva metiena čehi izvirzījās vadībā ar 1:0. Somijas florbolisti iedzinējos atradās gandrīz pusi spēles, bet vadībā izvirzījās tikai 37. minūtē pēc Jannes Lamminena raidījuma - 3:2. Čehijas izlasei pret pasaules čempioniem šoreiz nācās palikt bez punktiem, jo somi svinēja uzvaru ar 4:2. Labākā spēlētāja balvu somu komandā saņēma Peters Kotilainens, kura kontā divi vārtu guvumi. Viņa komandas biedram Mikam Kohonenam 2(1+1) punkti. Par labākā starp čehiem atzina Mareku Benesu, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Jāpiebilst, ka šo spēli tiesāja Latvijas tiesnešu pāris - Mārtiņš Gross un Martiņš Larinovs.

 

Turnīra otrajā spēlē tikās divas B apakšgrupas komandas - titulētā Šveices valstsvienība eksaminēja ASV florbolistus. Šveiciešiem vajadzēja tikai tieši vienu minūti, lai atklātu rezultātu - 1:0, ar precīzu metienu izcēlās Dans Hartmans. Arī cīņas turpinājumā iniciatīva un teritoriālais pārsvars pilnībā piederēja šveiciešiem, kuri jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 8:0. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 17:0, bet pēdējā periodā amerikāņu vārtsargs Kevins Glancmans atvairīja visus 11 pretinieku metienus. Šveices komanda turnīru sākusi ar ļoti pārliecinošu uzvaru - 17:0. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Matiasu Hofbaueru, kurš ar 6 (3+3) punktiem bija rezultatīvākais. 5 (3+2) punkti viņa komandas biedra Patrika Mendelina kontā, bet Lukas Grafs un Tims Brailards sakrāja pa četriem rezultativitātes punktiem. Par labāko starp ASV spēlētājiem atzina Matiasu Hansenu.

 

Diena noslēdzās ar maču, kurā laukumā vēlreiz devās Somijas izlase, lai krustotu nūjas ar mājiniekiem poļiem. Pasaules čempioniem somiem pilnīgi pietika spēka, lai svinētu pārliecinošu uzvaru ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0). Jāpiebilst, ka ar 26 pretinieku metieniem poļu vārtsargs Macejs Bogdanskis tika galā, bet viņa komandas biedri pa Somijas valstsvienības vārtiem meta tikai astoņas reizes. Par labāko spēlētāju starp somiem atzina Salinu Ēmeli, kuram šajā mačā 3(1+2) rezultativitātes punkti, tieši tikpat daudz punktu arī Sami Johansonam. Labākā spēlētāja balvu Polijas izlasē saņēma Macejs Jastržebskis. Līdz ar šo rezultātu somi jau izcīnījuši pirmo vietu apakšgrupā un var gatavoties pusfinālam.

 

Spēļu kalendārs un statistika: ŠEIT 

 

Visu spēļu tiešraides: ŠEIT 

 

Informācija par Pasaules spēlēm: ŠEIT 

SF
JUGLASCIEMS