Zināmi Latvijas Jaunatnes olimpiādes dalībnieki florbolā

07.06.2017

img_3464.jpg

No 7. līdz 9. jūlijam Cēsīs notiks VII Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā līdzās olimpiskajiem sporta veidiem jauniešiem būs iespēja sacensties arī florbolā. Maija beigās un jūnija sākumā Lielvārdē, Kocēnos, Talsos un Cēsīs puišu komandām notika atlases turnīri, pēc kuru rezultātiem finālturnīram kvalificējās astoņu pašvaldību 2000. - 2002. gadā dzimušo florbolistu izlases.

 

No A grupas olimpiādei kvalificējās Lielvārdes un Ogres novada komandas. Savstarpējā spēlē jaunie ogrēnieši bija ļoti tuvu tam, lai saviem titulētajiem pretiniekiem atņemtu ja ne divus, tad vismaz vienu punktu. Tas gan neizdevās, jo spēles pēdējā minūtē, aizturētā soda laikā, lielvārdieši, kuri tobrīd cīnījās trijatā pret pieciem pretiniekiem, aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā un burtiski izrāva uzvaru ar 6:5. Izšķirošais vārtu guvums Valtera Cīruļa kontā, bet par labāko spēlētāju Lielvārdes komandā tika atzīts Markuss Nazarovs.

 

B grupas spēles notika olimpiādes rīkotājpilsētā Cēsīs. Mājinieki tika uz finālturnīru, tiesa, tikai kā otrā labākā komanda, jo mačā par pirmo vietu grupā ar 4:12 atzina Stopiņu novada izlases pārākumu. Stopiņiešu labā šajā mačā pa 4 (3+1) punktiem guva Daniels Anis un Jānis Vilks. Rekorduzvaru Stopiņu novada florbolisti svinēja pār Ādažu novada izlasi - 24:1. Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Kristeru Puķīti, bet rezultatīvākais ar 8 (3+5) punktiem bija Matīss Kristians Morozovs.

 

No C grupas uz olimpiādi brauks Talsu un Bauskas novada izlases. Abu komandu savstarpējā spēlē talsinieki savus pretiniekus sakāva ar 9:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Armands Budreika, kurš saņēma arī labākā spēlētāja balvu. Arī Talsu komandas kontā atlases turnīra rekorduzvara - ar 23:0 tika sakauta Rēzeknes novada izlase. Šajā spēlē rezultatīvākais ar 8 (3+5) punktiem bija Kristaps Kazlovskis, Talsu komandas vārtus neskartus nosargāja Valters Kasjaņenko, bet par labāko spēlētāju atzina "hat-trick" autoru Martinu Rūsu Jansonu.

 

Par pirmajām divām vietām D grupā cīnījās veselas piecas komandas. Uzvarēja Ķekavas novada izlase, kas otrajā vietā atstāja mājiniekus kocēniešus. Izšķirošajā mačā ķekavieši laukuma saimniekus sakāva ar 12:4, rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 6 (3+3) punktiem bija Kristaps Laugalis. Arī Ķekavas novada izlases kontā šajā turnīrā viena rekorduzvara - ar 27:3 tika sagrauti viļānieši. Rezultatīvākais ar 15 (1-+5) punktiem bija Endijs Kleistrovs.

 

Meiteņu komandu turnīra finālsacensībās Latvijas Jaunatnes olimpiādē startēs Cēsu novada, Kocēnu novada, Ķekavas novada un Salaspils novada izlases.


JUGLASCIEMS