"Lielvārde/FatPipe" pārspēj "Pārgauju" un iekļūst finālā

04.04.2017

lielvarde_klegers_m.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem otro finālisti kļuvusi pašreizējā čempione "Lielvārde/FatPipe", kas šovakar savā laukumā pusfināla sērijas septītajā mačā ar 7:4 pieveica Stalbes "Pārgauju". Lielajā finālā, kas sestdien, 8. aprīlī, notiks "Arēnā Rīga", lielvārdiešu pretiniece būs regulārā turnīra uzvarētāja "Triobet/Ulbroka".

 

Stalbes SK "Pārgauja" un "Lielvārde/FatPipe" pusmēneša laikā aizvadīja jau sesto savstarpējo spēli. Stalbieši sērijas pirmajā mačā, kas notika lielvārdiešu laukumā, sīksti turējās līdz čempioniem rezultātā, pēdējā periodā pat izvirzoties vadībā. Pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti (4:4), bet pagarinājumā uzvaru Stalbes komandai ātrajā pretuzbrukumā nodrošināja Gvido Lauga - 5:4. Divas nākamās cīņas savā ziņā bija ļoti līdzīgas, jo "Lielvārde/FatPipe" gan savā laukumā, gan arī Kocēnu sporta namā, kas uz izslēgšanas spēļu laiku kļuvis par stalbiešu mājvietu, jau spēles sākumā ieguva pārsvaru rezultātā, vadības grožus vairs neizlaižot no rokām ne uz brīdi, turklāt uzvaras bija vairāk nekā pārliecinošas - ar 10:4 un 9:3. Toties sērijas ceturtais mačs ļoti atgādināja pirmo, jo Stalbes florbolisti neļāva Lielvārdes komandai iegūt vērā ņemamu pārsvaru, bet paši pirmo reizi izvirzījās vadībā minūti pirms pamatlaika beigām, kad, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus guva "Pārgaujas" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš - 3:2. 1.aprīlī abas komandas bija atgriezušās Lielvārdes novada sporta centrā, kur lielāko daļu spēles iedzinējos atradās mājinieki, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti - 6:6. Šoreiz pagarinājumā veiksme bija pašreizējās čempiones "Lielvārdes/FatPipe" pusē, kas pēc Toma Akmeņlauka metiena svinēja uzvaru mačā ar 7:6, bet visā pusfināla sērijā otro reizi izvirzījās vadībā (3:2), nonākot tikai viena panākuma attālumā no iekļūšanas lielajā finālā. 2.aprīlī Kocēnu sporta namā čempioniem sasniegt finālu vēl neizdevās, jo "Pārgauja" sīksti turējās pretī, pamatlaiku nospēlējot neizšķirti (5:5), pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā stalbieša Ronalda Arāja meistarība uzvaru ļāva svinēt Stalbes komandai (6:5), sērijā līdz četrām uzvarām atjaunojot neizšķirtu - 3:3.

 

Šovakar Lielvārdes novada sporta centrā tika aizvadīta šīs aizraujošās sērijas septītā spēle. Lai arī ir darbdienas vakars, skatītāju tribīnes bija pārpildītas kā vēl nekad, turklāt vismaz trešā daļa no faniem bija ieradušies no Pārgaujas novada, par ko liecināja viņu kreklu spilgti dzeltenā krāsa. Lielākā daļa Lielvārdes komandas atbalstītāju bija tērpušies tradicionālās sarkanās krāsas kreklos. Skaļuma ziņā nevienai no līdzjutēju nometnēm nevarēja dot priekšroku, tā bija vismaz tik ilgi, kamēr rezultāts vēl bija neizšķirts (0:0).

 

Acīmredzot Stalbes komandai, izvēloties vārtsargu, nav alternatīvas Renāram Arājam. Toties lielvārdieši bija veikuši rokādi, šoreiz savā cietoksnī sūtot Jāni Salceviču, kurš piecas iepriekšējās spēlēs bija noskatījies no rezervistu soliņa. Ja runā par pašu spēles stilu, šovakar lielvārdieši centās spēlēt ilgi un pacietīgi, gaidot pašu piemērotāko iespēju metienam. Šādā klasiskajā florbolā salīdzinoši maz bija spēka divcīņu, toties arī viesiem nebija tik daudz pretuzbrukuma iespēju.

 

Pirmais vārtu guvums teju septiņiem simtiem skatītāju bija jāgaida nepilnas septiņas minūtes, kad ar precīzu metienu izcēlās Lielvārdes komandas aizsargs Kaspars Mudelis - 1:0. 10. minūtē mājinieki iemeta vēl divus golus, turklāt ar tikai 20 sekunžu intervālu. Vārtus guva Aivis Kusiņš un Ervīns Torsters (3:0), bet "Pārgaujas" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš bija spiests pieprasīt pārtraukumu. Līdz pirmajam pārtraukuma abas komandas vēl uzspēlēja formātā 4:4, bet rezultāts vairs nemainījās.

 

Otrajā trešdaļā uz šīs spēles zvaigznes titulu pieteicās "Lielvārdes/FatPipe" uzbrucējs Gints Klēģers, kurš tikko kā pārtraukumā bija sniedzis interviju televīzijai. Desmit minūšu laikā viņš noformēja sev "hat-trick" (6:0), pirmajos divos vārtu guvumos viņam asistēja Toms Akmeņlauks. Līdz otrajam pārtraukumam lielvārdietis Kārlis Vitkovskis par vēl vienu vārtu tiesu palielināja savas komandas pārsvaru - 7:0. Varēja domāt, ka mača liktenis ir izšķirts, tomēr vēl bija jāspēlē vesels periods.

 

Laikam gan pēdējā trešdaļā čempioni pārāk iesēdās aizsardzībā, cerot noturēt šo it kā iespaidīgo pārsvaru. Tāda taktika attaisnojās tikai piecas minūtes, kad savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa "Pārgaujas" trešā maiņa - 1:7, gols Aivja Ādmiņa kontā. Viesi turpināja izmisīgi uzbrukt, 54.minūtē Ingus Laiviņš realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu - 2:7. 55.minūtē Gvido Lauga jau panāca 3:7. Spēli uz īsu brīdi nācās pārtraukt, jo atsevišķu "Pārgaujas" fanu uzvedības dēļ tribīnēs aktivizējās apsardzes darbinieki. Tiklīdz spēle tika atsākta, Stalbes komandas kapteinis Mārtiņš Rajeckis praktiski atjaunoja intrigu, panākot 4:7. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām viesi sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, vēl vairāk palielinot savu spiedienu. Pamatlaika pēdējās minūtes sākumā stalbietim Miķelim Koknesim Roopam tika dota iespēja izpildīt soda metienu. Vārtos viņam pretī stājās Jānis Bramanis, kuru Roopam pārspēt neizdevās - bumbiņa trāpīja pa vārtu pārliktni. Lielvārdes komandas vārtos atgriezās Salcevičs, kurš atlikušajās sekundēs palika nepārspēts. "Lielvārde/FatPipe" svinēja uzvaru ar 7:4, aizraujošajā pusfināla sērijā bija pārāka ar 4:3, un laimīgi iekļuva finālā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Gints Klēģers ar trim goliem, Toms Akmeņlauks ar trim piespēlēm, kā arī Kaspars Mudelis, kuram 2 (1+1) punkti. Par labāko starp Stalbes komandas spēlētājiem atzina pirmo vārtu autoru Aivi Ādmini, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Ingus Laiviņš. 8. aprīlī "Arēnā Rīga" spēlē par čempionu kausu "Lielvārde/FatPipe" krustos nūjas ar "Triobet/Ulbroku", bet pirms tam SK "Pārgauja" ar FBK "Valmiera" dalīs bronzas medaļas.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/FatPipe" - SK "Pārgauja" 7:4 (3:0, 4:0, 0:4), sērijā 4:3

Metienu attiecība:

34:33 (17:6, 12:9, 5:18)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/FatPipe" – Gints Klēģers 3 (3+0), Toms Akmeņlauks 3 (0+3), Kaspars Mudelis 2 (1+1), Sandris Virsnītis 2 (0+2), Kārlis Vitkovskis 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0).

SK "Pārgauja" – Ingus Laiviņš 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Aivis Ādminis 1 (1+0), Lauris Ābols 1 (0+1), Oskars Balodis 1 (0+1), Edijs Vents 1 (0+1).

JUGLASCIEMS