FBK "Valmiera" viesos šokē "Triobet/Ulbroku"

18.03.2017

valmiera_daudz.jpg

Negaidīts rezultāts tika fiksēts arī ELVI florbola līgas vīriešiem otrā pusfināla pārī - FBK "Valmiera", viesojoties pie regulārā turnīra uzvarētājas "Triobet/Ulbrokas", lieliski realizēja savas vārtu gūšanas iespējas un sērijas pirmajā mačā svinēja panākumu ar 6:2

 

"Triobet/Ulbroka" jau pērn piedalījās gan pusfinālā, gan spēlē par trešo vietu, tomēr pie medaļām sava kluba vēsturē vēl nav tikusi. Šajā sezonā ulbrokieši kļuva par regulārā turnīra uzvarētājiem, bet ceturtdaļfinālā tikai vienu reizi piekāpās Rīgas komandai "Rockets" (10:3, 12:11 ET, 5:8, 12:7, 5:4), sērijā gūdami panākumu ar 4:1. FBK "Valmiera" pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē iekļuvusi pusfinālā, no cīņas par medaļām tikai septiņu spēļu sērijā (4:3) izslēgdama Kocēnu "Rubeni" (7:3, 4:6, 5:6 ET, 5:8, 5:2, 6:5, 6:3). Regulārajā turnīrā abas sāncenses panākumus dalīja uz pusēm, uzvaru svinot savā laukumā. Valmierieši bija pārāki ar 13:9, bet ulbrokieši - ar 6:2.

 

Šovakar valmierieši, kurus pavadīja kupls un gana aktīvs līdzjutēju pulks, bija ieradušies Ulbrokas sporta kompleksā, kur bija jānotiek sērijas (līdz četrām uzvarām) pirmajai spēlei. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, kas tādā spēlē kā florbols nav itin nekas - 13.minūtē rezultātu atklāja valmieriešu uzbrukuma līderis Mārtiņš Broks. Toties jau otrajā trešdaļā viesi ar izcilu precizitāti realizēja savus uzbrukumus, ar 12 metieniem gūstot četrus vārtus. Pa golam iemeta Lauris Alvis Stiprais, Mārtiņš Kājiņš, Ints Vilks un Mārtiņš Broks. Turklāt Valmieras komandai vēl bija iespēja izpildīt soda metienu, bet Ivo Balodim šoreiz neizdevās pārspēt Ulbrokas komandas vārtsargu Ivaru Dišereitu.

 

"Triobet/Ulbroka" savu pirmo golu šajā mačā iemeta tikai 37.minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Niks Ķuzulis. Pēc otrā perioda "Valmierai" iespaidīgs četru vārtu pārsvars - 5:1. 46.minūtē valmierietis Jānis Plāte mājinieku vārtu priekšā tika pie bumbiņas un panāca jau 6:1. Tiesa, Ulbrokas komanda vēl nebija izkārusi balto karogu - pēc astoņām sekundēm Edžus Ceriņš nedaudz samazināja pretinieku pārsvaru - 2:6. Jau trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Triobet/Ulbroka" treneri sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet "Valmieras" vārtos joprojām ļoti pārliecinoši darbojās Agris Rogainis. Pamatlaika pēdējā minūtē pret Rogaini rupji nospēlēja Edžus Ceriņš, kurš par to nopelnīja sarkano kartīti un spēles sodu viens, vēl vairāk sarežģīdams savas komandas situāciju, jo nevarēs piedalīties vismaz vienā spēlē. Spēles rezultāts gan vairs nemainījās FBK "Valmiera" svinēja uzvaru ar 6:2, sērijā līdz četriem panākumiem iegūdama vadību (1:0).

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts neviens cits kā vārtsargs Agris Rogainis, kurš atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Broks ar diviem goliem un Ints Vilks ar 2 (1+1) punktiem. Ulbrokas komandas labā visus punktus guva tikai divi spēlētāji - pa 2 (1+1) Edžum Ceriņam, gan Nikam Ķuzulim, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Artūrs Jurševskis. Jau rīt turpat Ulbrokā abas komandas mērosies spēkiem vēlreiz, mača sākums pulksten 19.00.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Triobet/Ulbroka" - FBK "Valmiera" 2:6 (0:1, 1:4, 1:1), sērijā 0:1

Metienu attiecība:

29:33 (4:12, 10:12, 15:9)

Rezultatīvākie:

"Triobet/Ulbroka" – Edžus Ceriņš 2 (1+1), Niks Ķuzulis 2 (1+1).

FBK "Valmiera" – Mārtiņš Broks 2 (2+0), Ints Vilks 2 (1+1), Ivo Balodis 2 (0+2), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Jānis Plāte 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (0+1), Gatis Liepiņš 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS