Zināmas visas vīriešu 1. līgas pusfinālistes

17.03.2017

babite_gols.jpg

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrā noskaidrotas visas četras pusfinālistes. Komandas FK "Ogres Vilki" un "Lielvārde/Fans", kas savās ceturtdaļfināla sērijās uzvarēja jau pagājušās nedēļas nogalē, ieguvušas nākamās pretinieces, attiecīgi -  "RSU/Babīti" un FK "JeNo".

 

"RSU/Babītei", kas regulāro turnīru noslēdza augstajā 2. vietā, ceturtdaļfinālā bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits, lai pārvarētu "LU/FS Masters" (Rīga) barjeru. Sērijas piektais mačs norisinājās 14. martā Spuņciemā. Babītieši uzvaras svaru kausu savā pusē nosvēra jau spēles pirmajā periodā, kurā laikā iemeta trīs bezatbildes vārtus - 3:0. Cīņa gan vēl nebija beigusies - otrajā trešdaļā viesi atguva vienus vārtus (1:3), bet 45.minūtē samazināja "RSU/Babītes" pārsvaru līdz minimumam - 2:3. 54. minūtē mājinieks Bertrams Kalējs realizēja savas komandas skaitlisko pārsvaru, iemetot jau otros vārtus šajā spēlē - 4:2. Līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās - babītieši varēja svinēt uzvaru spēlē ar 4:2, bet visā sērijā - ar 3:2. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar diviem goliem bija Bertrams Kalējs, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Toms Čakārnis, kurš atvairīja 15 no 17 pretinieku metieniem. Arī Rīgas komandā labākā spēlētāja balva tika pasniegta vārtsargam - Kristapam Bukbārdim, kurš tika galā ar 16 no 20 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais "LU/FS Masters" sastāvā bija Ādams Petrovskis ar 2 (1+1) punktiem.

 

Arī sērijā starp FK "JeNo" un FK "Roja Rauda Print" uzvarētāji kļuva zināmi tikai pēc piektās spēles, kas notika 16.martā Spuņcienmā. Šī mača pirmajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (1:1), bet otrajā trešdaļā Jelgavas novada komanda izvirzījās vadībā ar 3:1. Pirms pēdējā perioda laukuma saimniekiem bija tikai vienu vārtu pārsvars, bet pēdējās trešdaļas sākumā rojenieki atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 3:3. Tikai pēc tam FK "JeNo" izdevās salauzt viesu pretestību, iemetot četrus bezatbildes vārtus. Spēlē FK "JeNo" svinēja uzvaru ar 7:3, bet sērijā - ar 3:2. Rezultatīvākais starp uzvarētajiem ar "hat-trick" bija Mārtiņš Mickevičs, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja Kaspars Lisovskis, kura kontā 3 (1+2) punkti. 2 (1+1) punktus guva Matīss Cinovskis. Par labāko starp Rojas komandas florbolistiem atzina Rihardu Fīrmani, kurš šajā mačā ar rezultativitāti gan neizcēlās.

 

FK "Ogres Vilki" pusfinālā iekļuva kā pirmā no četrām komandām. Pēc tam, kad ogrēnieši divas reizes bija pārspējuši "Kuldīgu" savā laukumā, 11. martā viņi devās atbildēs vizītē uz Kurzemi. Pirmā perioda laika ar 2:1 vadībā izvirzījās kuldīdznieki, otrajā trešdaļā ar diviem bezatbildes vārtiem atbildēja ogrēnieši, pārņemot vadības grožus (3:2), bet četras minūtēs pirms pamatlaika beigām divu vārtu pārsvars bija "Kuldīgai" - 5:3. Mājiniekiem gan neizdevās šo it kā solīdo pārsvaru nosargāt, jo tajā brīdī noraidījumu uz piecām minūtēm par bīstamu spēli nopelnīja viņu spēlētājs Pēteris Birznieks. Ogres komanda šo iespēju nekavējās izmantot, atlikušajā laikā gūstot tieši tik daudz vārtu, lai svinētu uzvaru spēlē ar 6:5, bet sērijā ar 3:0. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Guntis Balodis, kurš atvairīja 34 no 39 metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Kristaps Tontegode, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Edgars Birkenfelds un Elvijs Jankovskis. Par labāko starp kuldīdzniekiem atzina vārtsargu Emīlu Čalkovu, kurš tika galā ar 28 no 34 metieniem. Viņa komandas biedrs Ivo Solomahins guva 4 (1+3) punktus, Rūdolfa Ķīvīša kontā divi goli.

 

"Lielvārdes/Fans" un "Rubene 1" sērijā pēc trim spēlēm ar 2:1 vadībā atradās lielvārdieši. Ceturtais mačs notika 12. martā Kocēnu sporta namā. Ja pirmā perioda laikā viesi guva tikai vienus vārtus, tad otrajā trešdaļā jau izvirzījās vadībā ar 5:0. Šo handikapu "Lielvārde/Fans" nosargāja arī mača pēdējā posmā, spēlē svinot uzvaru ar 7:2, bet sērijā - ar 3:1. Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Raivi Puzuli, kurš tika galā ar 18 no 20 metieniem, bet rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Niks Blumfelds. Rūda Žukeļa kontā 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Kaspars Grundšteins, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Pēc šīs spēles kļuva skaidrs, ka 1. līgā būs jauni čempioni, jo pirms gada zelta medaļas izcīnīja tieši Kocēnu "Rubene", kas finālā pārspēja "Lielvārdi/Fans".

 

Visi spēļu rezultāti: ŠEIT

 

Pusfināla sērijā, kas turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām "RSU/Babītei" būs jāspēkojas ar FK "Ogres Vilki"", bet FK "JeNo" krustos nūjas ar regulārā turnīra uzvarētāju "Lielvārde/Fans". Pusfināla pirmās spēles notiks jau rīt, 18. martā, - Spuņciemā un Lielvārdē.

SF
JUGLASCIEMS