"Lauvenes" zaudē "Rubenei", cerības uz pusfinālu rūk

07.03.2017

rubene_vairakas.jpg

Šovakar viena spēle notika ELVI florbola līgā sievietēm - "Rīgas Lauvas", kas izmisīgi cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā, savā laukumā ar 3:10 piekāpās čempionāta līderei "Rubenei" (Kocēni). Uzvarētāju rindās ar 5 (1+4) punktiem izcēlās kocēniešu spēlējošā trenere Zeltīte Bankava.

 

Pašreizējā čempione "Rubene" pārliecinoši aizvadījusi regulārā turnīra galotni, gūstot jau sešas uzvaras pēc kārtas. Jau pirms savas pagājušās spēles kocēnietes bija sev nodrošinājušas uzvaru regulārajā turnīrā. Šovakar Kocēnu komanda viesojās Salaspils sporta namā, kur to uzņēma līgas pastarīte - "Rīgas Lauvas". Rīgas komanda savā iepriekšējā mačā ar 7:4 pārspēja vicelīderi FK "NND" saglabājot cerības uz kvalificēšanos pusfinālam. Pirms šīvakara spēles viss vēl bija pašu rīdzinieču rokās - lai panāktu un apsteigtu šobrīd ceturto vietu ieņemošo "Ķekavas Bulldogs", "Rīgas Lauvām" vajadzēja uzvarēt visās trijās atlikušajās spēlēs. Kā izrādījās, "uz papīra" tas bija krietni vieglāk nekā laukumā...

 

Salaspilī nebija nospēlētas vēl ne pilnas četras minūtes, kad rezultātu tablo jau vēstīja, ka viešņas izvirzījušās vadībā ar 2:0 - pa precīzam metienam izdarīja Laura Gaugere un Juta Muravska. 5.minūtē rīdziniece Linda Dadajeva "Rubenes" pārsvaru samazināja līdz minimumam (1:2), bet atgriezt intrigu laukuma saimniecēm tā arī neizdevās. Pēc pirmā perioda Kocēnu komanda atradās vadībā ar 4:1, otrās trešdaļas laikā savu pārsvaru palielināja līdz 6:2, bet visā spēlē svinēja pārliecinošu panākumu ar 10:3, gūstot savu jau septīto uzvaru pēc kārtas.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Zane Ziedone, kura ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Pa 2 (1+1) punktiem savāca Edīte Bankava un Laura Gaugere, pa diviem goliem iemeta Baiba Juruša un Juta Muravska, ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Liene Adamane, bet rezultatīvākā ar 5 (1+4) punktiem bija Zeltīte Bankava. Par labāko starp rīdziniecēm atzina vienu vārtu autori Ievu Ločmeli. 2 (1+1) punkti Lindas Dadajevas kontā, bet 3 (1+2) punktus guva Anna Ankudinova. Turnīra tabulas līderei "Rubenei" tagad jau 43 punkti, bet "Rīgas Lauvām" - tikai 12. Ja rīdzinieces grib iekļūt pusfinālā, viņām ne tikai jāuzvar abās atlikušajās spēlēs, bet arī jācer uz "Ķekavas Bulldogs" zaudējumu "Ķekavai".

 

"Rīgas Lauvas" - "Rubene" 3:10 (1:4, 1:2, 1:4)

Metienu attiecība:

23:45 (8:16, 8:13, 7:16)

Rezultatīvākās:

"Rīgas Lauvas" - Anna Ankudinova 3 (1+2), Linda Dadajeva 2 (1+1), Ieva Ločmele 1 (1+0).

"Rubene" - Zeltīte Bankava 5 (1+4), Liene Adamane 4 (3+1), Baiba Juruša 2 (2+0), Juta Muravska 2 (2+0), Laura Gaugere 2 (1+1), Edīte Bankava 2 (1+1), Lība Daija Mikova 1 (0+1), Madara Adamane 1 (0+1).

JUGLASCIEMS