LSFP aicina uz konferenci "Esi aktīvs - izvēlies komandu sporta spēles!"

27.08.2015

lsfp_logo.jpg

Latvijas Sporta federāciju padome aicina uz starptautisku konferenci par bērnu un jauniešu motivēšanu nodarboties ar sportu - "Esi aktīvs - izvēlies komandu sporta spēles!", kas 8. un 9.septembrī notiks Liepājas Olimpiskajā centrā.

 

Konferences darba valoda: angļu un latviešu (ar sinhrono tulkošanu).
 Konferences mērķauditorija: sporta pedagogi (sporta skolotāji, treneri), sporta profesionāļi, veselības nozares speciālisti, brīvprātīgie, citi interesenti.
 Projekta dalībnieki: sporta pedagogi no Latvijas, dalībnieki no projekta partnervalstīm - Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Somijas. Konferences moderators: Reinis Ošenieks.

 

Konferencē uzstāsies:

Dr. Pēteris Apinis (Latvijas Ārstu biedrības prezidents). "Komandu sporta veidi kā labākā metode cīņā ar bērnu un jauniešu mazkustību, adipozitāti un hroniskām slimībām. No ārsta skatu punkta"

Prof. Dzintars Mozgis. "Bērnu veselība un psihoemocionālā labklājība Latvijā"

Prof. Viesturs Lāriņš. "Fizisko aktivitāšu nozīme bērnu un jauniešu veselības saglabāšanā"

Inga Dobele (Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija). "Sporta pedagogu atbildība darbā ar sociālā riska bērniem un jauniešiem"

Uztura speciāliste Signe Rinkule (Latvijas Olimpiskā vienība). "Rekomendācijas sabalansētam uzturam bērniem un jauniešiem ar lieko svaru un aptaukošanos. Vecāku un trenera līdzdalība"

Prof. Andrejs Ērglis. "Liekā svara un aptaukošanās ietekme uz bērnu sirds veselību"

Dr. psych. Jānis Grants. "Faktori, kas ietekmē 13 - 15 gadīgu bērnu piedalīšanos sportiskajās aktivitātēs"

Lektoru saraksts tiks papildināts.

 

"Kā veiksmīgi iesaistīt bērnus un jauniešus sportā ar komandu sporta spēļu palīdzību" Labās prakses piemēri no projekta dalībvalstīm - Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas. Uzstāsies pārstāvji no projekta dalībvalstīm.

 

Konferencē notiks projekta ietvaros izstrādāto IT risinājumu prezentācija - Pūļa finansēšanas platforma un Automātisks rakstu ģenerators.

 

Par dalību konferencē tiks izsniegta apliecība par pedagogu profesionālo kvalifikāciju A programmā un apliecība būs derīga gan kvalifikācijas paaugstināšanai pedagogiem, gan resertifikācijai sporta treneriem.

 

Dalība konferencē ir bez maksas. Aicinām pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits konferencē klātienē ir ierobežots.

 

Pieteikties konferencei var, nosūtot pieteikumu uz epastu agonproject@lsfp.lv (norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un personas kodu)

 

Konferenci rīko: Latvijas Sporta federāciju padome

 

Sekojiet līdzi projekta aktivitātēm un konferences jaunumiem projekta mājaslapā www.AGONproject.eu https://www.facebook.com/AGONproject

JUGLASCIEMS