Valmierā sākas "Latvian Open 2015"

20.08.2015

latopen2015_top.jpg

Šodien, 20.augustā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, ar divām Elites grupas komandu spēlēm tiks atklāts jau devītais starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open". "Latvian Open 2015" piedalās 29 komanda, kas pārstāv septiņas valstis, turnīrs turpināsies līdz svētdienai, 23.augustam.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Turnīru atbalsta Valmieras pilsētas un Kocēnu novada pašvaldība. Šovasar savu dalību turnīrā kopumā pieteikušas 29 komandas – par uzvaru sacentīsies 21 vīriešu un astoņas sieviešu komandas gan no Latvijas, gan arī no Zviedrijas, Somijas, Šveices, Čehijas, Krievijas un Baltkrievijas. Spēles notiks Vidzemes Olimpiskajā centrā un Kocēnu sporta namā – uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar Gerflor grīdas segumu.

 

Triju dienu laikā Valmierā un Kocēnos tiks aizvadīta 72 turnīra "Latvian Open 2015" spēles. Īpaša florbola fanu uzmanība noteikti būs pievērsta Elites grupas komandu cīņām – šajā grupā Latvijas čempioni no Cēsu komandas FK "Lekrings" mērosies spēkiem ar trim ļoti spēcīgiem klubiem – Somijas "SC Classic", Šveices "UHC Uster" un Zviedrijas "Storvreta IBK". Par favorītiem šajā grupā noteikti jāuzskata divi no pasaulē spēcīgākajiem klubiem – zviedru "Storvreta IBK" un somu "SC Classic".

 

Jau šovakar pulksten 18:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā nūjas krustos "SC Classic" un "UHC Uster", bet pulksten 20:00 laukumā dosies "Lekrings" un "Storvreta IBK". Rīt, 21.augustā, Elites grupas komandas turpat Vidzemes Olimpiskajā centrā aizvadīs stundu ilgus treniņus, kurus būs iespēja noskatīties visiem interesentiem. Pulksten 10:00 trenēsies "SC Classic", pulksten 11:00 - "UC Uster", bet pulksten 12:00 - "Storvreta IBK".

 

Sieviešu grupā startēs sešas komandas no Latvijas – FK "Ķekava", FK "NND", "Lekrings", "Rīgas Lauvas", "Rubene", un "Tērvete". Konkurenci latviešu florbolistēm sastādīs divas komandas no Krievijas – "NT-2" un "Saint-Petersburg United". Vīriešu grupā cīnīsies 12 komandas no Latvijas – FK "Bauska", FBK "Valmiera/ViA", "JeNo", "Ķekavas Bulldogs", "Rīga", "Rīga-1", "Kurši", "Ogres Vilki", "Rubene", "Rubene-1", SK "Pārgauja" un "Tērvete". Trīs komandas ir no Krievijas – "Spartak", "Pietarin Tikkat", "Saint-Petersburg United", "Minsk" no Baltkrievijas, kā arī "Roza Pezoti" no Čehijas.

 

Tie, kuriem nebūs iespējas izšķirošās cīņas par godalgotām vietām skatīt klātienē, varēs tās vērot tiešraidē portāla www.sportacentrs.com interneta TV, kā arī Lattelecom interaktīvās TV 411. kanālā. Finālspēles paredzētas svētdien, 23.augustā, no pulksten 11:30. Kā jau ierasts, turnīra jaunumiem būs iespējams sekot turnīra mājaslapā: www.latvianopen.com, kā arī Twitter un Facebook profilos.

SF
JUGLASCIEMS