Klēģers: "Mūsu plānos ir uzvarēt turnīrā"

10.07.2015

vasarasliga_1107.jpg

Par florbola Vasaras līgas 3./4.nedēļas labāko spēlētāju kļuva Gints Klēģers no A grupas komandas "FBK Ķekava", kas pēc viena gada pārtraukuma Latvijas florbola Virslīgas čempionātā ir atkal apvienojusies, lai startētu Vasaras līgā. Nelielā intervijā Gints stāsta par komandas atkal apvienošanās iemesliem, sezonas mērķiem un "Blindsave" produktiem, ko izmantojis jau līdz šim.

 

- Pēc ilgāka laika "FBK Ķekava" atgriezusies Vasaras līgā. Kurš bija iniciators komandas organizēšanai un kā radās doma?
- Iniciatīva nāca no vairāku spēlētāju puses, jo kopā esam spēlējuši daudz un sen nebija kopā lieti sviedri. Un vasaras turnīri ir labākā vieta, kur satikties un labi pavadīt laiku labā draugu kompānijā.

 

- Komandas Vasaras līgā startē ar dažādiem mērķiem, kur var būt gan laba laika pavadīšana, gan cīņa par uzvaru. Kā ir ar jums?
- Mēs vienmēr esam orientēti uz mērķi, arī šoreiz tas nav izņēmums un plānojam uzvarēt šajā turnīrā.

 

- Kā vērtē līmeni A divīzijā? Sešas komandas, salīdzinot ar pēdējiem gadiem, Vasaras līgā tomēr ir ievērojams skaits..
- Pats esmu piedalījies vienā spēlē, kur spēlējām pret "Fastum" jauniešiem un varu teikt tikai to labāko, jo jaunieši ir apņēmības pilni un ceļu negriež nevienam. Par pārējām komandām spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes varu teikt to pašu, jo, protams, ka visi atnāk "uzspēlēt", bet mērķis visiem tā pat ir skaidrs – uzvarēt!

 

- Jau pieminēji "Fastum" jauniešus un līdz ar to jautājums arī par tiem. Pats spēlē pret viņiem guvi 3 vārtus, palīdzot komandai tikt pie uzvaras. Kā vērtē florbola jauno paaudzi – būs mums Latvijā ar ”jauno maiņu” viss kārtībā?
- Biju izsalcis pēc florbola, jo biju devies atvaļinājumā un sportiskās aktivitātēs nebiju piedalījies kādas 2 nedēļas un gribējās uzspēlēt. Grūti jau ir saņemties un šādās spēlēs nokoncentrēties visai spēlei, jo tām nav tik izšķiroša loma kā sezonas laikā, ko arī lieliski nodemonstrēja ”Fastum” jaunieši, kuri neļāva atslābt ne mirkli un spēles liktenis tika izšķirts vien pašās spēles beigās. par jauniešu sistēmu Latvijā varu teikt, ka tā noteikti progresē, jo notiek vairāki turnīri, kā arī spēles, kur jaunieši var gūt pieredzi un progresēt. Ļoti ceru, ka, kļūstot vecākiem un sākot patstāvīgākas dzīves gaitas, jaunieši neuzgriezīs muguru savai sirdslietai un turpinās ar to nodarboties pie jebkādiem sadzīves apstākļiem, tad arī neizpaliks rezultāti.

 

- Runājot par balsojumu. Kādas bija emocijas uzzinot, ka esi izvirzīts?
- Par šāda tipa balvām un nominācijām jau sen vairs nepriecājos, kā tas bija senāk, jo ir pietiekoši ilgs laiks pagājis kopš sāku savas florbola gaitas un esmu ticis pie daudz un dažādiem apbalvojumiem karjeras laikā. Tomēr nevar noliegt, ka šādas nominācijas vienmēr ir patīkamas, jo redzi, ka cilvēki novērtē to, ko tu dari un tas ir pamats visam, lai turpinātu iesākto. Paldies, protams, arī visiem, kuri par mani balsoja un atbalstīja.

 

- Vai līdz šim esi lietojis kāda veida kompresijas veļu sportā un vai "Blindsave" balva noderēs?
- Vienīgais, ko papildus lietoju inventāram ir "Blindsave" kāju sargi, pie kuriem tiku, pateicoties Andim Blindam, kurš man tos piedāvāja kā vienam no pirmajiem cilvēkiem Latvijā. Vēlreiz paldies viņam par šo produktu! Citu gan neko nelietoju, jo nav vienkārši bijusi vajadzība pēc tā, bet tagad izmēģināšu un iespējams, ka kļūšu par patstāvīgu lietotāju. Paldies organizatoriem un atbalstītājiem par nominēšanu un palīdzību, lai es tiktu pie šīs "Blindsave" balvas!

 

Vēlreiz sveicam Gintu ar Vasaras līgas 3.nedēļas labākā spēlētāja godu!

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv

SF
JUGLASCIEMS