Florbolisti sadalījuši ceļazīmes uz Latvijas Jaunatnes olimpiādi

22.06.2015

olimpiade_lielvarde.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē Lielvārdē, Ulbrokā, Valmierā, Talsos un Rīgā norisinājās atlases turnīri, kuros 16 pašvaldību florbola izlases sacentās par astoņām ceļazīmēm uz Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi. Tiesības piedalīties gada nozīmīgākajā jaunatnes sporta pasākumā ieguva Rīgas un Valmieras pilsētas, kā arī Lielvārdes, Talsu, Cēsu, Stopiņu, Tukuma un Ķekavas novada komandas.

 

Lielvārdē notikušajā kvalifikācijas turnīrā triumfēja mājinieki, kuri ar 7:3 uzvarēja baušķeniekus, ar 6:5 pārspēja ķekaviešus, bet Rēzeknes novada komandu sakāva ar 21:6. Otru ceļazīmi šajā apakšgrupā ieguva Ķekavas novada izlase, kas rēzekniešus sagrāva ar 23:1, bet Bauskas novada florbolistus pārspēja ar 12:4.

 

Apakšgrupā, kas cīnījās Ulbrokā, 1.vietu un ceļazīmi uz olimpiādi izcīnīja Rīgas komanda, kas ar 15:7 sakāva Saulkrastu novadu, ar 11:5 – jūrmalniekus, bet stopiņiešus pārspēja ar 7:6. Otra ceļazīme tika Stopiņu novada izlasei, kas ar 9:2 sagrāva Jūrmalas komandu, bet saulkrastiešus uzvarēja ar 21:3.

 

Valmieras apakšgrupā uzvarēja mājinieki, kas ar 8:3 pieveica Kocēnu novadu, ar 17:4 – Pārgaujas novadu, bet Cēsu novada komandu pārspēja ar 11:4. Otro vietu un tiesības startēt olimpiādē šajā grupā ieguva cēsnieki, kas ar 8:7 pārspēja pārgaujiešues, bet kocēniešus uzvarēja ar 7:4.

 

Talsos uzvarēja Tukuma novada komanda, kas vispirms cīnījās neizšķirti ar kuldīdzniekiem (5:5), bet pēc tam pārspēja gan engurniekus (13:6), gan talseniekus (7:3). Otru ceļazīmi uz finālturnīru šajā apakšgrupā izcīnīja Talsu novada izlase, kas ar 10:3 sakāva Engures novadu, bet ar 7:1 – Kuldīga novadu.

 

Par atlases turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Raitis Ozols no Rīgas pilsētas izlases, kurš trijās spēlēs guva 14 (6+8) punktus. Pa 13 punktiem savāca Klāvs Jansons (Ķekavas novads) un Artūrs Bračka (Valmiera), bet 12 punktu vēl vienam valmierietim – Arvim Kārkliņam. Starp vārtsargiem vislabāk veicās valmierietim Robertam Ozoliņam, kurš atvairīja 95.83% pretinieku metienus, bet otro un trešo vietu dala kuldīdznieks Artūrs Pavlovskis un ķekavietis Matīss Gertsons – pa 92.86%. Ar pārkāpumiem izcēlās lielvārdietis Niks Blumfelds un kuldīdznieks Rūdolfs Ķīvītis – pa 14 soda minūtēm.

 

Olimpiskais florbola turnīrs, kas no 3. līdz 5.jūlijam norisināsies Līgatnē, sāksies ar ceturtdaļfināla spēlēm. Tajās savas nūjas krustos lielvārdieši ar talseniekiem, rīdzinieki ar cēsniekiem, valmierieši ar stopiņiešiem, kā arī tukumnieki ar ķekaviešiem.

 

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiks no 3. līdz 5.jūlijam Valmierā un Cēsīs. Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Ņemot vērā olimpiādes vērienu un prasības, ka vismaz 65% no programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar olimpiādes rīkotājām, Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība vienojās kopīgai olimpiādes organizēšanai. Sacensības atsevišķos sporta veidos norisināsies arī Burtnieku novadā, Jūrmalā, Limbažu novadā un Rīgā. Olimpiādes rīkotājiem bija tiesības izvēlēties arī vienu neolimpisko sporta veidu, šoreiz par to kļuva florbols.

JUGLASCIEMS