Rubenē notiks florbola 20. jubilejas pasākums

19.05.2015

florbolam_20_logo.png

Turpinot atzīmēt 20. gadadienu kopš florbola pirmsākumiem ne tikai Kocēnu novadā, bet arī Vidzemes reģionā, sestdien, 23. maijā, Kocēnu pagasta Rubenē notiks Florbola salidojums.

 

Salidojumā tiksies plašā Kocēnu novada florbola saime – gan tie sportisti, kuri florbolista gaitas sāka pirmajā komandā "Vaidava", gan arī bijušie un esošie komandu "Rubene" spēlētāji, treneri, atbalstītāji un līdzjutēji, jo šis gads ir nozīmīgs ar vēl kādu notikumu – aprit 10 gadi kopš unikāla sasnieguma Latvijas mērogā. 2005. gada pavasarī par Latvijas čempioniem kļuva abas virslīgas komandas "Rubene" – gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

 

Florbola salidojuma ietvaros sestdien no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Rubenes sporta laukumā notiks sacensības komandām vairākās ieskaitēs – ielu florbolā, spēlējot uz asfalta seguma ar trīs laukuma spēlētājiem un bez vārtsargiem, orientēšanās sacensības un individuālā ieskaite dažādos florbola elementos. Komandā jābūt vismaz četriem dalībniekiem, no kuriem vismaz vienai jābūt dāmai. Komandu pieteikšanās līdz 20. maijam, komandas nosaukumu, sastāvu un kontaktpersonas informāciju sūtot uz e-pasta adresi larinovs@inbox.lv.

 

Plkst. 19.00 (ierašanās no plkst. 18.00) Rubenes sporta zālē sāksies salidojuma svinīgā daļa ar atskatu spilgtākajos notikumos un mirkļos aizvadītajos 20 gados, dažādiem pārsteigumiem, nominācijām un svētku balli kopā ar grupu "Ballīšu orķestris" un pārsteiguma dīdžejiem.

 

Reģistrējoties dalībai salidojumā līdz 20.maijam, dalības maksa: 5 EUR, vēlāk – 9 EUR. Pieteikuma anketa pieejama Kocēnu sporta kluba interneta mājaslapā www.ksk.lv.

 

Kā iepriekš vēstīts, 2015. gads florbola spēlētājiem un ikvienam, kas saistīts ar šo sporta veidu, ir īpašs, jo pirms 20 gadiem Kocēnu novada Vaidavā aizsākās vietējo sporta entuziastu un jauniešu aizraušanās ar tolaik Latvijā mazpazīstamo sporta veidu – florbolu, kas šobrīd gan pasaulē, gan arī Latvijā ir piedzīvojis strauju attīstību.

 

Lai atzīmētu nozīmīgo jubileju, "Kocēnu sporta klubs" sadarbībā ar Kocēnu novada domi šogad organizē vairākus svētku pasākumus. Pirmais pasākums notika 28. janvārī – datumā, ko var uzskatīt par florbola dzimšanas dienu ne tikai Kocēnu novadā, bet arī visā reģionā, jo 1995. gada 28. janvārī Vaidavas sporta zālē notika pirmais florbola treniņš. 20 gadus vēlāk Vaidavas sporta zālē atgriezās jaunā florbolistu paaudze – jauniešu komandu "Rubene" spēlētāji trenera Ivara Jēkabsona vadībā un Vaidavas kultūras un amatniecības centrā atklāja ceļojošo izstādi "Florbolam – 20", kurā apkopotas vēstures liecības par florbola attīstību Kocēnu novadā un florbola komandu "Vaidava" un "Rubene" panākumiem.

 

Florbola jubilejas gada turpinājumā 1. – 2. augustā Vaidavā notiks savulaik populārais vasaras florbola turnīrs "Vaidavas kauss", savukārt svētku noslēgums paredzēts rudenī, 25. – 26. septembrī, kad Kocēnu sporta nams svinēs 10 gadu jubileju.

 

Informāciju sagatavoja:

Elīna Upīte

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste

Kocēnu novada dome

JUGLASCIEMS